Лайм

Nike подала в суд на виробників "кросівок Сатани" з людською кров'ю

Бренд заявив про порушення прав на товарний знак

Компанія Nike подає в суд на арт-колектив MSCHF, який випустив у продаж 666 пар скандальних "кросівок Сатани", пише BBC.

Взуття від MSCHF і репера Lil Nas X є модифікацією класичної моделі Nike Air Max 97. Кожна пара має фірмову підошву Nike з повітряними бульбашками, що містять 60 кубічних сантиметрів червоного чорнила з краплею справжньої людської крові.

Фото: MSCHF

У позові спортивний бренд заявив, що не схвалює і не санкціонує виготовлення "сатанинського взуття" за індивідуальним замовленням. Nike попросив суд заборонити MSCHF продавати кросівки і використовувати свій відомий логотип, проте всі 666 пар були розпродані 29 березня менш ніж за хвилину.

"Виникла плутанина і помилкова асоціація між продуктами MSCHF і Nike, - йдеться в позові виробника. - Вже є свідчення сильного хвилювання на ринку, включаючи заклики бойкотувати Nike у відповідь на запуск Satan Shoes від MSCHF. Причиною стало помилкове переконання, що Nike дозволили або схвалили цей продукт".

Фото: MSCHF

Чорно-червоні "кросівки Сатани" поступили в продаж обмеженою серією після виходу кліпу Lil Nas X Montero (Call Me By Your Name). У ньому виконавець сповзає з небес в пекло по жердині для стриптизу і спокушає диявола, який носить скандальні кросівки. Ціна взуття ($ 1018) є відсиланням до біблійного вірша 10:18 від Луки: "Я бачив, як сатана впав з неба, як блискавка".

  • Читайте також на theLime про ультрамодні кросівки від Каньє Веста які нагадали користувачам мережі риб'ячі скелети і стали предметом жартів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Міша Коллінз у Києві: відомий актор показав фото та зізнався в любові до України

Американський актор Міша Коллінз приїхав до України та показав фото на тлі знищеної російської техники, що виставлена у Києві

Jerry Heil вразила вишуканим образом на червоному хіднику у Каннах

Jerry Heil показала смілий образ на Каннському кінофестивалі - який вигляд мала співачка, яка була ціль її візиту

Навчає і підказує: Ірина Горова висловилася про стосунки Потапа з 16-річним сином

Ірина Горова назвала Потапа чудовим батьком та розповіла, що він має хороші стосунки із сином Андрієм