Лайм

Королівська родина готується до похорону принца Філіпа - яким буде прощання з чоловіком королеви

Принца Філіпа поховають 17 квітня в королівському склепі каплиці Святого Георгія

Чоловіка королеви Єлизавети II принца Філіпа поховають у суботу 17 квітня на території Віндзорського замку. Церемонія прощання відбудеться в каплиці Святого Георгія о 15:00 (17:00 за Києвом) і транслюватиметься по телебаченню, пише BBC.

Фото: instagram.com/theroyalfamily/

До дня похорону труна принца Філіпа буде покоїться в Меморіальної каплиці Альберта. У суботу його перенесуть до Державного входу у Віндзорський замок, встановлять на модифікований Land Rover, який допомагав спроектувати сам герцог Единбурзький. Потім перевезуть до каплиці Святого Георгія, де відбудеться поховання.

Каплиця Святого Георгія розташована у нижньому дворі Віндзорського замку, де принц Філіп жив із Єлизаветою II Фото: Wikipedia

О 14:45 розпочнеться хода. Нести труну будуть військові Королівської морської піхоти та інших полків і корпусів, пов'язаних із Філіпом. Члени королівської родини на чолі з принцом Чарльзом підуть за труною, а королева прибуде на службу окремо.

Процесія пройде повз персонал Королівського флоту, Королівської морської піхоти, 4-го батальйону Королівського полку Шотландії і Королівських ВПС. Королівська кінна артилерія дасть збройовий залп, коли в Сторожовій вежі Віндзорського замку задзвонить дзвін.

Катафалк прибуде до каплиці Святого Георгія, де його зустріне почесна варта з оркестром Стрілецького полку, який виконає державний гімн. На сходах каплиці духовний лідер англіканської спільноти архієпископ Кентерберійський зустріне труну Філіпа, задрапіровану герцогським штандартом.

Через ковід-обмеження відвідати похорон Філіпа зможуть 30 чоловік (не рахуючи духовенства та військових, які несуть труну). В каплицю допустять тільки членів королівської родини і особистого секретаря покійного - інші учасники процесії залишаться на вулці.

Інтер'єр каплиці Святого Георгія Фото: Wikipedia

О 15:00 пам'ять принца Філіпа вшанують хвилиною мовчання по всій країні. Потім в каплиці розпочнеться панахида, після якої герцога Единбурзького поховають у королівському склепі каплиці, де також покояться батьки Єлизавети II, її сестра Маргарет та інші представники королівської династії.

Після похорону принца Філіпа королівська родина буде дотримуватися двотижневої жалоби, проте члени сім'ї продовжать відвідувати робочі зустрічі. Національна жалоба, проголошена після смерті чоловіка Єлизавети ІІ, закінчиться в день його поховання.

  • Чоловік королеви Єлизавети помер за два місяці до свого сторіччя. Після служби в Королівській каплиці Всіх Святих у Віндзорі сім'я розповіла, якою була смерть принца Філіпа.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії

Джамала у роковини депортації кримських татар розповіла щемливу історію своєї родини

У 80-ті роковини депортації кримських татар Джамала пригадала щемливу історію своєї родини. Жінка не могла стримати сльози

Вєрку Сердючку захейтили через виконання російських пісень в Києві

Вєрка Сердючка виступила в Києві. Зірку захейтили через виконання російських хітів