Лайм

Родина принца Філіпа розповіла, якою була його смерть

Чоловік королеви Єлизавети помер за два місяці до свого сторіччя

9 квітня не стало принца Філіпа, і смерть його була дуже спокійною і тихою. Про це після служби в Королівській каплиці Всіх Святих у Віндзорі розповіла його невістка Софі Уессекська, пише Page Six.

Фото: instagram.com/theroyalfamily/

"Його смерть була такою легкою. Було схоже, ніби хтось узяв його за руку, і він пішов, - сказала дружина 57-річного принца Едварда, молодшого сина принца Філіпа і Єлизавети II. - Це було дуже, дуже мирно, і це все, чого можна хотіти, чи не так. Я думаю, це набагато легше для людини, який йде, ніж для тих, хто залишається".

Принц Едвард додав, що хоча його батькові було майже 100 років, і перед смертю він місяць провів у лікарні і переніс операцію на серці, його смерть стала для сім'ї шоком.

"Як би людина не намагалася підготуватися до подібного, це все одно жахливий шок. І ми все ще намагаємося з цим змиритися. Це дуже і дуже сумно", - сказав він.

Другий син Філіпа і Єлизавети принц Ендрю сказав, що смерть батька залишила в житті королеви "величезну порожнечу".

"Він був чудовою людиною, - сказав репортерам 61-річний принц. - Я любив його як батька. Він був таким спокійним. Він завжди був тим, до кого можна прийти, і він завжди слухав. Ми втратили дідуся нації. Мені дуже шкода і я підтримую мою матір, яка переживає це більше, ніж усі інші. Вона сказала, що це залишило величезну порожнечу в її житті".

Принца Філіпа поховають 17 квітня на території Віндзорського замку. Церемонія транслюватиметься по телебаченню.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

За себе не соромно: Положинський поділився висновками після 2 років служби в ЗСУ та показався у формі

Олександр Положинський 2 роки служить у ЗСУ - лідер гурту Тартак показав військову форму, яка згоріла на Вуглегірській ТЕС

Костянтин Грубич, який втратив доньку, висловився про результати розслідування її смерті

Донька ведучого Костянтина Грубича загинула внаслідок аварії у 2014 році - шоумен відповів, чи вдалося знайти винних

Олена Зеленська у розкішній вишиванці і трендових палаццо відвідала виставку в Києві: фото

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у відкритті виставки "Гаага - Київ" у Музеї Ханенків - образ дружини президента