Лайм

Загляніть до маєтку Єлизавети II та Філіпа на Мальті - тут королівське подружжя провело найкращі роки життя

Після смерті герцога Единбурзького віллу планують перетворити на музей

У мережі показали віллу Гуардаманджа, у якій колись жили молодята Єлизавета та Філіп. Маєток розташований на околиці міста Валетта, столиці Мальти. Королівське подружжя проживало тут в період з 1949 по 1951 рік ще до сходження дочки короля Георга VI на престол.

Як виглядає колишній будинок монаршої родини показав таблоїд Mirror. Видання зазначає, що роки, проведені у маєтку, стали для пари особливими, оскільки тут вони змогли побути звичайними людьми перед коронацією Єлизавети у 1953 році. У них була можливість насолодитися вечірками, пікніками та морськими прогулянками, а принцеса навіть вперше відвідала перукарню.

Фото: Getty Images

Вілла, площею 1,5 тисячі квадратних метри, була побудована у 1900 році. На її території є басейн, стайні та великий сад. Цей маєток орендував дядько принца Філіпа, лорд Луїс Маунтбеттен, а потім надав його молодому королівському подружжю.

Фото: Getty Images

Після весілля принцеса Єлизавета та лейтенант Філіп Маунтбеттен вирушили жити на Мальту, оскільки Філіп тоді служив у королівському військово-морському флоті і був туди відряджений.

Після смерті герцога Единбурзького віллу Гуардаманджа планують відреставрувати та перетворити на музей. На першому поверсі особняка розмістяться виставки, присвячені відносинам між Великобританією та Мальтою, яка отримала незалежність у 1964 році. Очікується, що ремонт займе не менше п'яти років.

Фото: PA

Фото: PA

Фото: PA

Фото: PA

Принц Філіп помер 9 квітня, не доживши до свого 100-річчя всього два місяці. Чоловіка королеви Єлизавети II поховають у суботу 17 квітня на території Віндзорського замку. Церемонія прощання відбудеться у каплиці Святого Георгія.

  • Незадовго до смерті герцог Единбурзький побачився зі старшим сином, принцом Чарльзом і озвучив йому три останніх прохання. Про що він просив батька принців Гаррі та Вільяма.
  • Тим часом онуки Філіпа, принци Вільям та Гаррі, вшанували пам'ять діда та розповіли, яким його знала сім'я.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також