Лайм

Принци Вільям та Гаррі вшанували пам'ять принца Філіпа: Майстер барбекю та приколів

Герцога Единбурзького поховають вже 17 квітня

99-річний чоловік королеви Єлизавети II принц Філіп помер 9 квітня, і весь цей час члени королівської родини зберігали мовчання. Як стало відомо раніше, 11 квітня до Лондона прилетів і принц Гаррі, що правда, без Меган Маркл та сина Арчі. Через кілька днів онуки герцога, принци Вільям та Гаррі, офіційно прокоментували смерть діда.

Першим данину пам'яті герцогу Единбурзького віддав 38-річний принц Вільям. На офіційній сторінці Кенсингтонського палацу в Instagram з'явилося фото принца Філіпа з його 2-річним правнуком, принцом Джорджем, а також кілька абзаців від імені герцога та герцогині Кембриджських.

Переглянутися цею допіс в Instagram

Допіс, Поширення Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal)

"Мій дід був незвичайною людиною і був частиною незвичайного покоління, - вказав принц Вільям. - Ми з Кетрін будемо продовжувати робити те, чого б він жадав від нас, і будемо підтримувати королеву в наступні роки. Сумуватиму, діду".

Слідом за старшим братом пам'ять принца Філіпа вшанував і принц Гаррі. 36-річний герцог Сассекський згадав про кращі якості діда та розповів, яким його знали тільки члени родини, пише BBC.

"Мій дід був людиною обов'язку та честі. Він завжди був самим собою, відрізнявся чудовим почуттям гумору, - розповів принц Гаррі. - Його запам'ятають як чоловіка королеви, герцога. Але для мене він був просто дідусем: майстром барбекю та приколів і неймовірно зухвалою людиною [...] Діду, дякую тобі за службу, за відданість бабусі й за те, що ти завжди був самим собою. Нам дуже тебе не вистачатиме".

Зліва направо: принц Гаррі, принц Філіп і принц Вільям Фото: Getty Images

  • Принц Філіпа поховають вже цієї суботи, 17 квітня, на території Віндзорського замку. Церемонія прощання відбудеться в каплиці Святого Георгія і транслюватиметься по телебаченню.
  • Герцог Единбурзький помер 9 квітня, не доживши до свого 100-річчя всього два місяці. Заради Єлизавети II принц Філіп відмовився від титулів, прізвища та навіть віри. Читайте на theLime, яким було його життя.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії