Лайм

Гаррі та Вільям розділяться на похоронах принца Філіпа: палац прокоментував конфлікт братів

Похорон герцога Единбурзького відбудеться 17 квітня

На похоронах принца Вільяма його онуки Вільям і Гаррі не будуть іти за труною пліч-о-пліч. Букінгемський палац розкрив подробиці майбутньої церемонії і відповів на чутки про розлад між братами, пише People.

Фото: Getty Images

Похорон принца Філіпа відбудеться в каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку, і між Вільямом і Гаррі в скорботній ході встане їхній двоюрідний брат Пітер Філіпс. Потім у процесії Вільям піде поруч з Пітером, а за ними будуть йти принц Гаррі і його дядько Девід Армстронг-Джонс, син принцеси Маргарет.

Представник Букінгемського палацу запевнив, що порядок ходи обумовлений "практичними міркуваннями", і не є сигналом розбрату в королівській родині. "Це похорон, і ми не збираємося розігрувати драму. Всі домовленості узгоджені і відображають побажання Її Величності", - сказав він.

Через ковід-обмеження відвідати панахиду у каплиці зможуть лише найближчі родичі Філіпа. До королеві Єлизавети приєднаються четверо дітей (принц Чарльз, принцеса Анна, принц Ендрю і принц Едвард), їхні подружжя (Камілла, Тімоті Лоуренс і Софі Уессекська), вісім онуків (Пітер Філіпс, Зара Тіндолл, принц Вільям, принц Гаррі, принцеса Беатріс, принцеса Євгенія, леді Луїза і Джеймс, віконт Северн), їхні дружини і чоловіки (Кейт Міддлтон, Майк Тіндолл, Джек Бруксбанк і Едоардо Мапеллі Моцці).

Інші запрошені члени королівської родини - дочка принцеси Маргарет леді Сара, її чоловік Даніель Шатто, кузени королеви Річард Глостерський, Майкл Кентський та Олександра. Також похорон відвідають кілька німецьких родичів Філіпа: його двоюрідний брат Філіп і два внучаті племінники Бернхард і Донат.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії