Лайм

Хлої Чжао отримала "Оскар", але в Китаї про це не напишуть - за що режисерка опинилася під забороною

У КНР видалять всі згадки про успіхи китаянки в США

Китайські соцмережі та пошуковики видаляють повідомлення та матеріали ЗМІ, присвячені успіхам режисерки Хлої Чжао та її фільму "Земля кочівників" на церемонії вручення кінопремій "Оскар".

Увечері 25 квітня команда фільму "Земля кочівників" покинула лос-анджелеський вокзал Union Station з трьома статуетками "Оскар" - за найкращий фільм, найкращу жіночу роль (Френсіс Макдорманд) та найкращу режисуру (Хлої Чжао). Статуетка в категорії "Найкращий режисер" стала особливо цінною, адже Чжао - перша в історії китаянка, нагороджена цією премією. Але в Китаї про це не говорять. Як пише The Wall Street Journal, вся справа у публічних висловлюваннях режисерки про реалії КНР.

Команда фільму "Земля кочівників" з Хлоєю Чжао (в центрі) Фото: Getty Images

Як уточнює видання, посилаючись на свої джерела в китайських ЗМІ, відділ пропаганди Компартії КНР заборонив державним медіа писати про успіхи Чжао в США. Раніше режисерку неодноразово критикували за інтерв'ю журналу Filmmaker 2013 року, в якому вона заявила, що в Китаї всюди брехня.

Так сьогоднішні пошукові запити про Хлої Чжао на найбільших в КНР пошукових платформах Baidu та Sogou ведуть лише на застарілі новини або віддалені. Видаляються навіть тематичні повідомлення користувачів у соціальних мережах Weibo, Wechat та Zhihu.

  • Картина Хлої Чжао "Земля кочівників" до отримання "Оскара" в категорії "Кращий фільм" зібрала понад 140 різних нагород, серед яких статуетки "Золотого глобуса", "Вибору критиків" (Critics 'Choice Awards), нагороди Американського інституту кіномистецтва та інші. Читайте також на theLime, чому історія про жителів будинків на колесах стала такою успішною .

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші