Лайм

Єлизавета II прощається ще з одним доргі - пухнастий втішав королеву в дні хвороби принца Філіпа

Щеня пов'язував королеву з її чоловіком

Єлизавета II переживає ще одну втрату. Через місяць після смерті чоловіка, принца Філіпа, померла собачка королеви - доргі на прізвисько Фергус, якому було всього п'ять місяців.

Як пише The Sun, він був одним з двох цуценят, подарованих Її Величності середнім сином, принцом Ендрю. Фергус та Мік стали втіхою для королеви, коли її чоловік потрапив до лікарні у лютому. Єлизавета гуляла з собаками по території Віндзорського замку, щоб відволіктися від переживань.

Єлизавета II Фото: Getty Images

Фергуса назвали на честь дядька королеви, капітана Фергуса Боуз-Лайона. Він помер у 1915 році у віці 26 років, під час Першої світової війни. Цуценя не стало в минулі вихідні, і чергова трагедія сильно вдарила по стану Єлизавети.

За словами джерела, після смерті доргі королева абсолютно спустошена. Рідні стурбовані її станом, адже лише місяць тому вона поховала герцога Единбурзького, а тепер її наздогнала ще одна трагедія.

Фергус Фото: Alamy

Як відомо, королева - велика любителька собак. З моменту її коронації в 1952 році у Єлизавети було більше 30 улюбленців. Всі вони були або коргі, або доргі - метисами коргі й такси. У грудні 2020 року у Єлизавети II помер улюблений пес по кличці Вулкан, після чого у неї залишалася всього одна собака Кенді.

95-річна королева Великобританії більше не займається розведенням собак, щоб не залишати їх одних після своєї смерті, але цуценят від сина не могла не прийняти. Пухнасті малюки піднімають їй настрій та заповнюють порожнечу в серці.

  • Принц Філіп помер 9 квітня у віці 99 років. Всього через два місяці чоловік королеви Єлизавети II міг би відсвяткувати свій 100-й день народження.
  • Через пандемії коронавируса попрощатися з герцогом Единбурзьким особисто прийшли лише близькі - дружина, діти, онуки та інші родичі. Герцога поховали в саду каплиці Святого Георгія. Туди труну з його тілом доставив кастомний катафалк Land Rover Defender, спроектований свого часу їм самим.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії