Лайм

"Євробачення-2021": хто пройшов до фіналу з другого півфіналу

Тепер ми знаємо всіх учасників гранд-фіналу

У ніч на 21 травня в Нідерландах відбувся другий півфінал "Євробачення-2021". 17 країн боролися за можливість пройти до гранд-фіналу, який заплановано вже на цю суботу, та отримали її, згідно з правилами конкурсу, лише 10 з них: Албанія, Сербія, Болгарія, Молдова, Португалія, Ісландія, Сан-Марино, Швейцарія, Греція та Фінляндія.

Естонії, Чехії, Австрії, Польщі, Грузії, Латвії та Данії пощастило менше - за підсумками голосування журі та телеглядачів їх представники не змогли пройти до фіналу і тепер отримають цей шанс лише наступного року.

Сцена "Євробачення-2021" у РоттердаміФото: NPO / NOS / Avrotros Nathan Reinds

Таким чином стають відомі всі 26 фіналістів, які виступлять ще раз на сцені арени Ahoy у Роттердамі ввечері 22 травня. З першого півфіналу до гранд-фіналу пройшли Норвегія, Ізраїль, Росія, Азербайджан, Мальта, Литва, Кіпр, Швеція, Бельгія та Україна. З другого - країни, перераховані вище. Також у фіналі виступлять представники країн "Великої п'ятірки" (Німеччини, Франції, Італії, Іспанії та Великобританії - організаторів і спонсорів конкурсу, які щорічно автоматом проходять до фіналу) та представник країни-господині (цього року - Нідерландів).

  • А тим часом стало відомо, що у гранд-фіналі "Євробачення-2021" не зможе виступити переможець 2019 року Дункан Лоуренс. В день другого півфіналу артист отримав позитивний тест на коронавірус.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також