Лайм

Сьогодні пройде II півфінал "Євробачення": хто вийде на сцену, де дивитися та що кажуть букмекери

До фіналу конкурсу пройдуть наступні 10 учасників

Увечері 20 травня у Роттердамі відбудеться вже другий півфінал "Євробачення-2021" (про перший ми розповідали тут). На сцені місцевої арени Ahoy виступлять наступні 17 учасників конкурсу, які також поборються за місце в гранд-фіналі, який пройде 22 числа. Згідно з правилами конкурсу, з другого півфіналу до заключного етапу також пройдуть 10 гуртів і артистів. Чиїх виступів чекати сьогодні, в якому порядку вони пройдуть та які ставки букмекерів.

Сцена "Євробачення-2021" в Роттердамі, арена Ahoy Фото: NPO / NOS / Avrotros Nathan Reinds

Другий півфінал? Скільки їх всього?

Два, а потім фінал. З кожного півфіналу до гранд-фінал пройдуть 10 учасників. Фінал відбудеться 22 травня, і в ньому за перемогу в конкурсі змагатимуться вже 26 артистів: по десять фіналістів з першого та другого півфіналів, п'ять представників "Великої п'ятірки" (Німеччина, Франція, Італія, Іспанія та Великобританія - країни-організатори та спонсори конкурсу, які щорічно автоматом проходять до фіналу) та представник країни-господині (цього року - Нідерландів).

І хто ж виступить у другому півфіналі?

Згідно з жеребкуванням, у другому півфіналі виступлять 17 країн-учасниць, і порядок виступів буде наступним: Сан Марино, Естонія, Чехія, Греція, Австрія, Польща, Молдова, Ісландія, Сербія, Грузія, Албанія, Португалія, Болгарія, Фінляндія, Латвія, Швейцарія і Данія.

Порядок виступу країн у другому півфіналі "Євробачення-2021" Фото: eurovision.tv

Щоправда, 19 травня стало відомо, що замість виступу Ісландії покажуть запис репетиції. Справа в тому, що за день до другого півфіналу один з учасників ісландського гурту Daði & Gagnamagnið підхопив ковід. Згідно з протоколом та суворими правилам конкурсу в дні пандемії, музикантам доведеться залишитися в ізоляції.

Тут, до речі, можна подивитися короткий огляд всіх пісень другого півфіналу:

На YouTube прямої трансляції немає. Де дивитися другий півфінал "Євробачення"?

В Україні півфінали та фінал "Євробачення-2021" транслюють канали СТБ та UA: Перший, всі ефіри починаються о 22:00 за Києвом. На каналі СТБ події в Роттердамі коментує ведучий Національних відборів Сергій Притула, на каналі UA: Перший - коментатор і ведучий "Євробачення-2017" в Києві Тимур Мірошниченко.

На кого ставлять букмекери?

Ставки букмекерів на другий півфінал, втім, як і на ймовірного переможця "Євробачення-2021", змінюються щодня. Проте, фаворитами другого етапу залишаються Швейцарія, Болгарія та Ісландія (навіть попри неприємність з позитивним тестом).

Ставки букмекерів на другий півфінал "Євробачення-2021" Фото: eurovisionworld.com

У п'ятірці фіналістів букмекери бачать Фінляндію та Грецію. У десятці - Сан Марино, Португалію, Сербію, Албанію та Молдову. Імовірність проходження всіх перерахованих вище учасників до фіналу оцінюється в 50-93%. Решти учасників другого півфіналу - 47% і нижче.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято