Лайм

Як пройшов I півфінал "Євробачення": кращі виступи, тріумф України та результати

18 травня у Роттердамі виступили представники 16 країн

18 травня в Роттердамі пройшов перший півфінал пісенного конкурсу "Євробачення-2021", в якому учасники з 16 країн боролися за шанс виступити у гранд-фіналі 22 травня. 10 із них його отримали, і в числі фаворитів опинилася Україна, перемогу якої прогнозували букмекери.

Шоу проходило з живою аудиторією, і бурхлива реакція 3500 глядачів в залі арени Ahoy допомогла theLime зібрати топ-6 найяскравіших виступів.

Україна

Група Go_A c піснею SHUM ("Шум") влаштувала на сцені Євробачення справжній рейв: вокалістка Катерина Павленко у чорній сукні і яскраво-зеленій шубі гіпнотизувала аудиторію поглядом хижого птаха та дзвінким вокалом, а учасники гурту, танцюристи і динамічна візуалізація зробили номер видовищним і незабутнім. До речі, за 19 років участі України в Євробаченні нашу країну вперше представила пісня повністю українською мовою. Таке рішення анітрохи не зменшило прихильність європейської публіки: всього за годину виступ Go_A в першому півфіналі на YouTube подивилися більше 320 тисяч чоловік.

Мальта

Голосиста співачка Destiny з піснею Je Me Casse виділилася яскравим номером у дусі Бейонсе та Lizzo, і хоча дівчині всього 18 років, на конкурсі вона стала справжнім рупором фемінізму. "Я щиро вірю в цю пісню, вона як нагадування жінкам про їхню незалежності, нагадування про те, що нам не потрібні чоловіки, які вказують нам, що робити", - заявила виконавиця.

Литва

За рік пандемії Європа скучила по дискотеках, тому в першому півфіналі перемогли в основному танцювальні композиції. У їх числі пісня Discoteque гурту The Roop, учасники якої з'явилися на сцені в жовтих костюмах. Свій номер команда оформила в дусі 80-х, приправивши його елементами улюбленого серіалу "Твін Пікс". Така складна концепція чудово поєднується з піснею про внутрішню свободу. "Всі бар'єри йдуть зсередини. Тому ця пісня і рухи в кліпі мають на меті звільнити наш розум, який забагато займається самокритикою, страхом показатися іншим, небажанням приймати своє тіло і навіть обмежує вашу привабливість", - розповів лідер групи Вайдотас Валюкявічюс.

Росія

Росію на "Євробаченні" представила виконавиця з Таджикистану Manizha. Через походження і текст пісні Russian Woman ("Російська жінка") дівчина отримувала хейт і справжні загрози в мережі, але це не завадило їй влаштувати на сцені в Роттердамі яскраве театралізоване шоу. Композицію, музику до якої написали ізраїльські автори, співачка присвятила внутрішній силі жінок.

Кіпр

Елена Цагріну в динамічній пісні El Diablo ("Диявол") розповіла про любов до поганого хлопця. Незважаючи на романтичний зміст, релігійні співвітчизники її розкритикували і навіть звинуватили в сатанізмі. Зірвати виступ Елени на сцені "Євробачення-2021" не вдалося: вона виявилася однією з найяскравіших учасниць, влаштувавши виступ у дусі Леді Гаги.

Азербайджан

Співачка Efendi зробила ставку на причепливий мотив і сексуальність, і не прогадала: її пісня Mata Hari, написана і спродюсована музикантами з Нідерландів, напрочуд запам'ятовується. Дівчина з'явилася на сцені в супроводі танцівниць у відвертому вбранні, рухи яких привели публіку в захват. До речі, текст пісні заснований на історії Мати Харі - голландської куртизанки і танцівниці східного стилю, яку під час Першої світової війни засудили за шпигунство. Такий вибір теми Efendi присвятила розширенню прав і можливостей жінок. "Хоча ми все ще живемо в світі, повному забобонів, жінка може все, і жіноча сила ні з чим не зрівняється", - розповіла вона.

Всі перераховані виконавці пройшли в гранд-фінал за підсумками міжнародного голосування. Також 22 травня до них приєднається ізраїльська співачка Еден Олені, бельгійська група Hooverphonic, шведський співак Tusse і норвежець TIX.

Незабаром після першого півфіналу в рейтингах букмекерів представники України піднялися відразу на три позиції і наразі займають 5-ту сходинку в списку вірогідних переможців "Євробачення-2021".

Ставки букмекерів станом на 19 травняФото: eurovisionworld.com

а

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Буде що сказати в суді: адвокат Тімберлейка прокоментував арешт співака через "п'яне" водіння

Адвокат Джастіна Тімберлейка заявив, що має намір рішуче захищати співака в суді, якого звинувачують у водінні у нетверезому стані

Олександр Терен відповів, чи може на "Холостяку" закохатися у жінку з дитиною

Герой 13 сезону шоу "Холостяк" Олександр Терен Будько розповів, чи готовий будувати стосунки з жінкою з дитиною

Війна на виживання українців: лідер гурту "Фіолет" пояснив, чому пішов на фронт на третій рік вторгнення

Український музикант, письменник та лідер рок-гурту Фіолет Сергій Мартинюк зізнався, через що вирішив піти на фронт лише у 2024 році