Лайм

Паніка, алкоголь і наркотики: принц Гаррі розповів, як жив після смерті матері

Королівська родина не допомогла Гаррі пережити втрату принцеси Діани

Серія відвертих інтерв'ю принца Гаррі продовжилася в його новому шоу на Apple TV+ The Me You Can not See. У розмові з Опрою Вінфрі онук королеви Єлизавети розповів, який руйнівний вплив мала на його життя смерть принцеси Діани.

Фото: The Me You Can not See / Apple TV +

Гаррі було 13 років, коли в серпні 1997 року його мати загинула в автокатастрофі в Парижі. Життя в королівському середовищі не допомогло йому впоратися з втратою, і лише посилило травму.

"Я був готовий пити, вживати наркотики і робити все, щоб не почуватися так, як почувався. Якщо я не пив з понеділка по п'ятницю, то в суботу ввечері, ймовірно, напивався за цілий тиждень, - зізнався Гаррі. - Я пив не тому, що мені це подобалося, а тому, що намагався щось замаскувати".

Крім запоїв, принц Гаррі страждав від панічних атак. Він сказав, що в дитинстві, підлітковому віці і після 20 років був у середовищі, де не заохочувалося говорити про психологічні проблеми. Приступивши до виконання королівських обов'язків, молодий чоловік відчув жах.

"Кожного разу, коли я вдягаю костюм і краватку, мені доводиться грати роль. Ще до того, як я виходив із дому, мене заливав піт, частішав пульс. Я був у режимі "бий або біжи". Панічні атаки, сильна тривожність - період з 28 до 32 років був кошмаром, - сказав він. - Я думав, що моя сім'я допоможе, але кожне прохання, пропозицію, попередження зустрічалися повним мовчанням, повним ігноруванням. Члени родини сказали мені просто грати в цю гру, і життя стане простішим. Але в мені страшенно багато моєї мами. Я відчуваю себе поза системою, хоча і застряг в ній. Єдиний спосіб звільнитися і вирватися - сказати правду".

Свій стан принц Гаррі назвав продуктом виховання. Звернутися до фахівця його вмовила Меган Маркл, і він уже 4 роки проходить психотерапію. Гаррі не шкодує про переїзд до США, більше не страждає від панічних атак і почувається комфортно у власній шкурі. "Я дізнався про себе більше за останні чотири роки, ніж за 32 роки до цього. За це я повинен подякувати дружині", - сказав він.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

За себе не соромно: Положинський поділився висновками після 2 років служби в ЗСУ та показався у формі

Олександр Положинський 2 роки служить у ЗСУ - лідер гурту Тартак показав військову форму, яка згоріла на Вуглегірській ТЕС

Костянтин Грубич, який втратив доньку, висловився про результати розслідування її смерті

Донька ведучого Костянтина Грубича загинула внаслідок аварії у 2014 році - шоумен відповів, чи вдалося знайти винних

Олена Зеленська у розкішній вишиванці і трендових палаццо відвідала виставку в Києві: фото

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у відкритті виставки "Гаага - Київ" у Музеї Ханенків - образ дружини президента