Лайм

Винахідник реактивного костюма побив світовий рекорд Усейна Болта: відео

Річард Браунінг спробував свої сили в олімпійських дисциплінах

Британський каскадер, винахідник і пілот реактивного костюма Річард Браунінг побив три світові рекорди Гіннесса. За допомогою літального апарату він "пробіг" спринт, подолав дистанцію з бар'єрами і перестрибнув планку для атлетів з жердинами.

Спочатку Браунінг побив рекорд Усейна Болта, подолавши дистанцію в 100 метрів за 7,69 секунд. Знаменитий ямайський спринтер без реактивного костюма в 2009 році пробіг цю дистанцію за 9,58 секунд.

Потім Браунінг подолав 400-метрову дистанцію з бар'єрами і фінішував із результатом 42,06 секунд. Спортсмен Кевін Янг без реактивної підтримки потужністю 1000 кінських сил зробив це за 46,87 секунд на Олімпійських іграх 1992 року.

В останньому випробуванні Браунінг перестрибнув планку, встановлену на висоті 6,1 м, що на 99 см вище світового рекорду у стрибках з жердиною. Цю перешкоду він подолав за 13,09 секунди.

"Нехай ми робимо це не так, як потрібно в олімпійських дисциплінах, але це досить хороша демонстрація, чого можна досягти, якщо об'єднати людське тіло і нові технології", - сказав рекордсмен.

Річард Браунінг є засновником і головним льотчиком-випробувачем Gravity Industries - компанії, яка розробляє і випускає реактивні костюми. У 2019 він встановив світовий рекорд швидкості, коли розігнався у реактивному костюмі до 135 км на годину. На відміну від реактивного ранця, в реактивному костюмі до рукавів кріпляться спеціальні форсунки для підвищення маневреності.

  • Дівчина з найдовшими волоссям у світі вперше за 12 років зробила коротку стрижку. Індійська Рапунцель пожертвувала своє багатство Музею Голлівуду в США.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео

Рожевий ліс, "скелети" та динамічні танці: яким був виступ Сан-Марино на "Євробаченні-2024"

Представниця Сан-Марино на Євробаченні 2024 Megara вразила епатажним образом та сміливим номером - відео виступу