Лайм

Нехай краще у нас буде диктатура: на ТБ Білорусі дали оцінку переможцям "Євробачення-2021"

Традиційно невичерпний набір метафор

Білорусь не транслювала "Євробачення-2021", так як за кілька тижнів до старту конкурсу була дискваліфікована через пісню з політичним підтекстом. "І слава богу, що цього не показували", - заявив в ефірі провладного каналу СТВ телеведучий Григорій Азарьонок.

Відомий своїми грубими висловлюваннями журналіст назвав переможців "Євробачення-2021", італійський гурт Maneskin, "голубими дегенератами" та "мотлохом, який пахне СНІДом".

Фрагмент ефіру став вірусним у соцмережах. Як зазначили уважні користувачі соцмереж, у пориві креативу Азарьонок, схоже, сам не помітив, як підтвердив факт диктатури в країні.

"Сучасний світ демократії успішно прогресує в бік повного маразму, божевільних збочень та особин у стрінгах [...] Нехай краще у нас буде диктатура", - заявив він.

Нагадаємо, претендентами від Білорусі на "Євробачення" цього року став гурт "Галасы ЗМеста", прихильники самопроголошеного президента Олександра Лукашенка та автори провладних пісень під гітару. Організатори конкурсу, Європейський мовний союз, запропонував замінити пісню "Я научу тебя" з очевидним політичним підтекстом, від чого у Білорусі відмовилися.

  • 23 травня в фіналі "Євробачення-2021" перемогли представники Італії, рок-гурт Maneskin з піснею Zitti E Buoni. Український гурт Go_A з піснею SHUM ("Шум") посів п'яте місце.
  • До речі, після "Євробачення" все тільки й говорять про вокаліста Måneskin. Ось що ми знаємо про Даміано Давида, крім роздутого скандалу з наркотиками.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа