Лайм

Після "Євробачення" всі говорять про вокаліста Måneskin - що ми знаємо про Даміано Давида, крім скандалу з наркотиками

За життям хлопця у соцмережах стежать понад 2 млн людей

У ніч на 23 травня у фіналі "Євробачення-2021" переміг італійський рок-гурт Måneskin. Четвірка з Риму зуміла набрати 524 бали, 200 з яких - від міжнародного журі. Здається, для цього у музикантів було все: хітовий трек Zitti E Buoni, епатажні костюми, залпи вогню з-під сцени, харизма та нескінченний заряд енергії. А, так. Ще - красень-вокаліст, який відразу ж підкорив соцмережі своєю зовнішністю та вокалом.

У Роттердамі вже напевно розібрали сцену "Євробачення" та всі декорації, а глядачі продовжують говорити про Даміано Давида. На жаль, багато в чому завдяки помилковим звинуваченням у вживанні наркотиків просто під час ефіру. Але давайте зараз не про це. Ми згадали головне з біографії італійця, а також зібрали кілька кращих кліпів Måneskin.

Måneskin у фіналі "Євробачення-2021" Фото: EBU / Andres Putting

Даміано - корінний житель Риму. У столиці Італії хлопець народився в січні 1999-го року (так-так, вірно рахуєте, йому 22).

Про родину музиканта відомо не так багато: його батьки були бортпровідниками, а сам хлопець ріс у компанії брата на ім'я Якопо. Будучи 15-річним підлітком, Даміано не надто ладнав зі школою. Він з дитинства знав, що хоче займатися музикою, хоче грати рок і підкорювати стадіони.

Даміано Давид Фото: Instagram / @ykaaar

Плюс-мінус в ті роки Даміано і зібрав гурт Måneskin, в якому об'єднав своїх приятелів - басистку Вікторію Де Анжеліс, гітариста Томаса Раджі та барабанщика Ітана Торкі.

Перший час музиканти грали на вулицях Рима, в тісних клубах та малих концертних залах. Першою великою сценою для Måneskin в 2017 році став майданчик вокального шоу "Х-фактор". У його 11 сезоні приятелями зайнявся лідер рок-гурту Afterhours Мануель Аньєллі і запальні Måneskin впевнено дійшли до фіналу, в якому посіли друге місце.

"Х-фактор" приніс музикантам впізнаваність, а також квитки до професійних студій та великих сцен. У тому ж році Måneskin випустили свій успішний дебютний альбом Chosen, а ще за рік - платівку Il Ballo della Vita, яка тричі ставала в Італії платиновою.

У березні цього року з уже відомим нам треком Zitti E Buoni італійці перемогли на музичному фестивалі Sanremo, після чого вирушили за перемогою на "Євробачення-2021".

Після участі гурту в "Х-факторі" великий фан-клуб з'явився і у самого Даміано. Сьогодні за життям фронтмена в Instagram стежать понад 2 млн підписників. На сторінку Måneskin підписані 2,3 млн людей.

Даміано Давид і Вікторія Де Анжеліс Фото: Instagram / @ykaaar

Фотографії Даміано в стилі журнальних обкладинок збирають сотні тисяч лайків та найвідвертіші зізнання шанувальниць. От тільки серце італійця вже зайняте. Раніше ходили чутки, що у вокаліста були стосунки з басисткою Måneskin, але сам Даміано їх заперечує. Наскільки відомо, він уже кілька років заручений з італійською моделлю та блогером Джорджією Солері.

Що за історія з наркотиками?

У фіналі "Євробачення-2021" стався кумедний курйоз, хоча самі музиканти назвали його доволі образливим. У прямому ефірі з Роттердама Даміано на кілька секунд схилився над столом, щоб прибрати з-під ніг розбитий келих. Деякі глядачі та журналісти тут же заговорили про пристрасть музиканта до кокаїну. Більш того, деякі навіть почали вимагати дискваліфікації Måneskin та передачі кришталевого мікрофона француженці Барбарі Праві.

Незабаром після прес-конференції, на якій також прозвучали питання про наркотики, Даміано заявив, що пройде тест і оприлюднить його результати. Вранці 25 травня Європейський мовний союз (організатори "Євробачення") повідомив, що вони були негативними.

  • Після перемоги гурту Maneskin у Нідерландах "Євробаченні-2022" прийме Італія. Ймовірно, конкурс пройде в середині травня, а головними претендентами на місце хост-сіті стали Рим, Мілан, Турин, Генуя та Болонья. Ось чому.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Керівниця клубу Олега Винника обурилася через хейт співака: що відомо

Керівниця офіційного фан-клубу Олега Винника Валерія Барон пройшлася по критиканах артиста. Вона обурилася через останні висловлювання Геннадія Вітера

Мав роман з Анною Трінчер: як змінився актор серіалу "Школа" Богдан Осадчук

Богдан Осадчук у період повномасштабної війни живе у Києві та займається акторством - що відомо про життя знаменитості

Наталія Могилевська розповіла про кулінарні шедеври доньки та чоловіка

Наталія Могилевська розповіла, які страви люблять готувати її чоловік та 12-річна донька. Артистка також наголосила, що ретельно слідкує за раціоном харчування