Лайм

У Мексиці величезна вирва мало не поглинула будинок фермера: вражаючі фото провалля

Діаметр ями збільшився у 12 разів всього за кілька годин

У мексиканському штаті Пуебла на полі утворилася величезна карстова вирва, яка ледь не поглинула будинок місцевого фермера, пише CNN. Жителів довелося негайно евакуювати, оскільки провал збільшувався в розмірах.

Фото: CNN

Губернатор штату Мігель Барбоса Уерта повідомив, що діаметр вирви - близько 60 метрів, а глибина - більше 20. Поки через неї ніхто не постраждав, але місцевих жителів попросили триматися подалі від цього району.

Фото: https://twitter.com/rapplerdotcom

На момент появи діаметр карстової лійки становив 5 метрів, але всього за кілька годин він збільшився у 12 разів. Міністерство навколишнього середовища Мексики припустило, що грунт пом'якшав і просів через видобуток підземних вод і культивацію полів.

Фото: https://twitter.com/nypost

Фото: CNN

Гігантські провалля можуть виникати через ерозію породи під поверхнею землі: грунтові води вимивають порожнечі, в які обрушується земна поверхня.

Фото: https://twitter.com/mexicond

У січні 2021 року на півдні Італії величезна вирва поглинула кілька автомобілів на парковці лікарні і призвела до евакуації відділення Covid-19, а у 2020 році в Китаї провалля затягнуло автобус з людьми і забрало життя шістьох людей.

  • Море в Туреччині покрилося в'язким слизом. Останні фото гавані Бостанчі на півдні Стамбула стурбували фахівців, адже ця проблема не тільки естетичного характеру.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil