RU  UA

Дізнатися

Папа Римський переніс операцію - що відомо про стан 84-річного понтифіка

Голову католицької церкви прооперували під загальним наркозом

4 липня папа Франциск переніс операцію на товстій кишці, і тепер перебуває під наглядом лікарів. З моменту обрання у 2013 році понтифік потрапив до лікарні вперше, пише BBC.

Фото: Wikipedia

Після недільної молитви на площі Святого Петра 84-річного голову католицької церкви госпіталізували у римську клініку Джемеллі і планово прооперували з приводу дівертикулярного стенозу товстої кишки. Пізніше був випущений бюлетень про завершення операції. Прес-секретар Ватикану заявив, що Папа добре відреагував на лікування, яке проводилося під загальним наркозом.

Симптоматичний дивертикулярний стеноз є поширеним захворюванням, при якому стінки товстої кишки стають опуклими. Це призводить до звуження товстої кишки, може викликати здуття, болі і порушення в роботі кишечника.

У 2014 році через хворобу шлунка Папі Римському довелося скасувати ряд зустрічей. Також він має проблеми зі стегном і страждає від радикуліту. У віці 21 року Франциск тяжко захворів на грип і втратив частину правої легені.

"Протягом кількох місяців я не знав, хто я такий, і буду я жити чи помру. Лікарі не знали, чи виживу я, - писав він у книзі Let Us Dream: The Path to a Better Future про пандемію Covid-19. - У мене є деяке уявлення про те, що відчувають люди з коронавірусом, коли їм важко дихати на апаратах ШВЛ".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Украинский телеведущий Константин Грубич признался, что боится отпускать на фронт своего 27-летнего сына Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталья Могилевская показала младшую дочь Софию по случаю Дня вышиванки - что известно о девочках, которых удочерила певица

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букингемский дворец показал архивные портреты королевской семьи – на кадрах позировали Чарльз III, Елизавета II и другие