RU  UA

Дізнатися

Помер актор Діліп Кумар - його звали "королем боллівудської трагедії"

Актор почав кар'єру в кіно ще в 40-х

На 99-му році життя помер індійський актор, режисер і продюсер Діліп Кумар (справжнє ім'я - Мохаммед Юсуф Хан). За 50 з гаком років кар'єри артист зіграв у 59 фільмах, ще в чотирьох з'явився як запрошена зірка. Особливо успішними були трагічні ролі Кумара, за що його прозвали "королем боллівудської трагедії".

Як пише The New York Times, останні кілька років актор хворів. У червні цього року був двічі госпіталізований, так як відчував труднощі з диханням. Рано вранці 7 липня Кумар помер в одній з клінік Мумбаї.

Діліп Кумар (в центрі) Фото: Wikipedia

Кар'єру в кіно Діліп Кумар почав в 40-х, але перші фільми за його участі не отримали очікуваної уваги. Пік його слави припав на 50-70-ті роки, Кумар зіграв кращі трагічні ролі в картинах "Клеймо ганьби" (1952), "Девдас" (1955), "Мадхуматі" (1958), а також успішну роль негативного персонажа у фільмі "Амар" (1954).

У ті ж роки "Клеймо ганьби" приніс Кумару премію Filmfare Award за кращу чоловічу роль. Останній фільм за участі Кумара вийшов на екрани в 1998 році ("Форт").

В останню путь артиста проведе вдова, артистка Сайра Бану. Дітей у зіркової пари не було.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Евгения Власова рассказала, почему исчезла из шоу-бизнеса – певица заявила, что ей нужно было сделать паузу из-за обстоятельств в жизни

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ирина Сопонару и ее избранник Рис поженились – актриса показала свадебные кадры – что известно о ее личной жизни

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Девушкам, которые готовятся к выпускному, следует выбрать нежные оттенки маникюра, которые ассоциируются с молодостью и свежестью. Розовый цвет маникюра может идеально дополнить ваш образ