Лайм

На eBay продають гору в Німеччині з висотою понад 300 м - власники поступилися сотнями тисяч доларів

Початкова ціна лота становила $1,2 млн

На eBay з'явилося оголошення про продаж гори Ціркельштайн у Німеччині. Це найменша з гір Саксонської Швейцарії, яка досягає 385 метрів у висоту.

Як пише New York Post, спочатку автор оголошення зазначив ціну $1,2 млн, але незабаром знизив її до $235 тисяч. Продають Ціркельштайн через похилий вік власників, які фізично вже не можуть відвідувати її та доглядати за місцевою природою.

Гора Ціркельштайн Фото: Getty Images

В оголошенні уточнюється, що покупець не отримає прав на внесення будь-яких змін на території навколо гори, але точно стане єдиним, кому буде дозволено в'їзд до неї на машині.

"Мандрівник над морем туману" Фото: Wikipedia

Подейкують, на початку 19-го століття саме гора Ціркельштайн надихнула художника Каспара Давида Фрідріха на створення картини "Мандрівник над морем туману". Цінителі мистецтва вважають полотно одним із знакових періоду романтизму.

  • Тим часом в Парижі відкрили Ейфелеву вежу. "Ковідний" простій був найдовшим з часів Другої світової, і поки піднятися на її верхівку зможуть не більше 10 тисяч осіб на добу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування