RU  UA

Дізнатися

Жіноча команда з пляжного гандболу виступила в шортах замість бікіні і отримала штраф

Норвезькі гандболістки порушили правила спортивної форми

Жіноча збірна Норвегії з пляжного гандболу отримала штраф на чемпіонаті Європи за те, що що замість плавок вдягнула на гру шорти, пише Insider.

"У матчі за бронзову медаль проти Іспанії команда Норвегії грала в шортах, які не відповідають правилам спортивної форми, - йдеться в заяві Європейської федерації гандболу (EHF). - Дисциплінарна комісія вирішила накласти штраф у розмірі 150 євро на кожного гравця на загальну суму 1500 євро" .

Фото: https://twitter.com/amalieskram

Згідно з правилами Міжнародної федерації гандболу, жінкам слід носити бікіні, верх якого має бути обтягуючим спортивним бюстгальтером, а довжина плавок не повинна перевищувати 10 см з боків. Чоловікам дозволяється носити облягаючі майки та довші шорти, "не дуже мішкуваті" і на 10 сантиметрів вище колінної чашечки.

Фото: Getty Images

Президент Норвезької федерації гандболу Каре Гейр Ліо заявив, що його організація вже кілька років проводить кампанію за зміну правил спортивної форми. "Ми підняли це питання на з'їзді, і нам обіцяли, що з цим розберуться. Тим не менш, нічого не відбувається", - сказав він.

Фото: https://twitter.com/amalieskram

Тренер збірної Франції Валері Ніколя публічно підтримала позицію Норвегії. "Щоб домогтися змін, нації повинні об'єднатися, - сказала вона. - Ми втрачаємо гравців через костюми. Гравці кажуть мені, що їм некомфортно, вони почуваються голими, коли на них дивляться. Це спорт, у якому багато рухів, і бікіні заважає. Також є дискомфорт, пов'язаний з менструацією, і не останню роль відіграє релігія".

  • Раніше організатори літніх Олімпійських ігор відповіли на курйозні чутки про антисекс-ліжка для спортсменів. Більш того, ірландський гімнаст провів "краш-тест" ліжка і розвінчав міф, запущений американським колегою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

В Мальме состоялся финал Евровидения 2024 – какими были лучшие выступления артистов – кто попал в топ-7 - видео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona и Jerry Heil заняли 3 место на Евровидении 2024 года по результатам судейского и зрительского голосования - таблица

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер из Швейцарии выиграл Евровидение 2024 - что известно о жизни и карьере музыканта, позиционирующего себя как небинарную личность