Лайм

Помер музикант Джон Хатчінсон - він написав пісню Space Oddity з Девідом Бові

Відомо про гітариста не так багато

Після тривалої боротьби з хворобою помер музикант Джон Хатчінсон, співавтор хіта Девіда Бові Space Oddity. Про це йдеться на офіційній сторінці покійного Бові у Twitter.

У пості Хатчінсона називають "забутим і маловідомим джазовим гітаристом, ветераном трьох гуртів Девіда Бові" в періоді з 1966-го по 1973-й рік. Вік музиканта, а також точна причина хвороби не уточнюються.

Як пише NME, найбільш значущим внеском Хатчінсона за роки творчості стала пісня Space Oddity про астронавта майора Тома, який загубився у відкритому космосі. У лютому 1969-го Бові та Хатчінсон записали ранню її версію - перший грав на стілофоні, другий - на гітарі.

Пізніше до однойменного альбому Бові 1969 року увійшов інший варіант синглу Space Oddity. Версія, записана з Хатчінсоном, з'явилася у перевиданні платівки 2009 року.

У мережі також можна відшукати сайт Хатчінсона Jazz Gypsy, де уточнюється, що в 1966-му році Девід Бові запросив гітариста виступати у складі свого гурту David Bowie and the Buzz. Пізніше обидва грали в гуртах Feathers та Spiders from Mars.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Андрій Джеджула показав сина Даніеля після операції: що з ним сталося

Андрій Джеджула розповів, чому його 15-річний син Даніель опинився у лікарні - хлопцю зробили септопластику

Ці речі травмують: Наталія Могилевська розповіла, чого не допускає у вихованні доньок

Українська співачка Наталія Могилевська зізналася, що ніколи не б'є та не кричить на своїх доньок, яких удочерила під час війни

Ксенія Мішина, яка веде шоу "Я люблю Україну", нарвалася на критику через російськомовне інтрев'ю

Ксенія Мішина записала подкаст російською мовою - акторку розкритикували у мережі - як відреагували юзери