Лайм

Двоє чоловіків виграли позов про гендерну дискримінацію після звільнення жінкою-директором

Компанія має намір оскаржити рішення суду

Двоє чоловіків, які займали керівні посади в відомому рекламному агентстві J. Walter Thompson (JWT) в Лондоні, виграли позов про дискримінацію за ознакою статі.

The Guardian повідомляє, що креативні директори Чес Бейфілд і Дейв Дженнер опинилися серед п'яти чоловіків, звільнених із агентства, тому що боси хотіли "терміново" вирішити проблему гендерного дисбалансу.

Фото: Marco Verch / ccnull.de

Чоловіків звільнили у листопаді 2018 року невдовзі після аудиту, який показав, що гендерний розрив в оплаті праці становить 44,7%. Після цього новим креативним директором призначили жінку Джо Уоллес. Її завданням було позбавити JWT іміджу компанії, "де білі гетеросексуальні чоловіки створюють незвичайну рекламу".

Уоллес організувала конференцію під назвою "Криза: матір всіх змін" і заявила: "Ми всі згодні з тим, що потрібно знищити репутацію, яку колись заробив JWT - тут було повно білих, британських, привілейованих чоловіків".

Після конференції 52-річний Бейфілд і 50-річний Дженнер, які є білими британцями-натуралами, висловили стурбованість із приводу своїх робочих місць. Бейфілд послав своєму начальнику Лукасу Пеону електронного листа, в якому говорилося: "Я дізнався, що JWT поклялися знищити білих натуралів середнього класу у своєму креативному відділі. Тут багато стурбованих людей".

Керівники компанії вирішили, що Бейфілд і Дженнер вирішили чинити опір змінам, і протягом двох днів звільнили чоловіків. Суддя постановив, що боси поводилися зі своїми співробітниками вороже, і несправедливе рішення про звільнення було продиктоване їхньою статтю - без належного аналізу професійних якостей інших високопоставлених креативників. При цьому суддя відхилив позови про дискримінацію за віком, расову дискримінацію та дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації, вирішивши, що ці фактори не вплинули на звільнення.

Керівництво агентства має намір оскаржити рішення суду.

"Ми не терпимо ніяких форм дискримінації і прагнемо забезпечити інклюзивні робочі місця. Ніяких позовів до Джо Уоллес пред'явлено не було. Вона не звільняла претендентів і не брала участь у прийнятті рішення про скорочення штату. Ми шоковані і приголомшені особистими нападками на Джо і засуджуємо таку поведінку. Ми просимо людей ставитися до Джо з повагою і добротою", - йдеться в заяві JWT.

Троє інших звільнених чоловіків-креативників врегулювали справу в позасудовому порядку.

  • Уряд США продав унікальний альбом, яким володів "найненависніший чоловік в Америці". Альбом Wu-Tang Clan "Once Upon a Time in Shaolin" продали за мільйони доларів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil