Лайм

Міський голова Тернополя вимагає від організаторів "Файного міста" вибачень за шоу гурту "Батюшка"

У лайн-апі фестивалю цього року відіграли польські металісти

Під Тернополем відшумів щорічний музичний фестиваль "Файне місто". Цього року в його лайн-апі відіграв польський блек-метал-гурт Batushka, і у міського голови, захисника "християнських цінностей", виникли питання до організаторів.

На особистій сторінці у Facebook Сергій Надал опублікував пост, в якому заявив, що не дозволить більше "очорняти славне місто антихристиянськими месами".

"Я категорично проти будь-яких антихристиянських заходів у Тернополі! - вказав Надал. - Або організатори зобов'язуються проводити фестиваль без антихристиянських гуртів, символів, без участі гуртів з Росії, або не проводитимуть його взагалі".

Міський голова також підкреслив, що чекає від організаторів фестивалю пояснень і вибачень перед жителями Тернополя. "Наше місто славиться своїми християнськими цінностями, сімейними традиціями, - додав він. - Ми не дозволимо плюндрувати, паплюжити, насміхатися над нашою релігією".

Польський гурт Batushka заявив про себе в 2015 році, випустивши доволі успішний альбом Litourgiya - його тираж розпродали лише за кілька днів. У музиці та на сцені металісти використовують елементи церковного побуту, манери християнського співу та обрядів.

Імена учасників гурту Batushka зберігають у секреті. Все що відомо про музикантів - всі вони є учасниками більших і відомих метал-гуртів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші