Лайм

Нову олімпійську колекцію Барбі-спортсменок розкритикували через відсутність ляльки-азіатки

У мережі незадоволені дизайном нової лінійки ляльок

Компанія Mattel випустила колекцію Барбі-спортсменок, присвячену Олімпійським іграм у Токіо, і тепер змушена відбиватися від критики, пише CNN.

Фото: https://www.instagram.com/barbie/

У колекцію увійшло п'ять ляльок, що представляють п'ять нових видів спорту, включених до програми Олімпійських ігор у 2020 році: бейсбол / софтбол, спортивне скелелазіння, карате, скейтбординг і серфінг. Пам'ятаючи про інклюзивність, Mattel зробили ляльок із різними відтінками шкіри. На жаль, серед них не знайшлося жодної явно азіатської Барбі.

Фото: https://www.instagram.com/barbie/

У соціальних мережах багато хто висловив обурення через виключення азіатської ляльки. Користувачі задаються питанням, як Mattel могли забути про Барбі-азіатку, коли Олімпіада проводилася в Токіо - столиці Японії.

"Mattel робить азіатів невидимими, рекламуючи найбільш "різноманітну лінійку ляльок"", - написала в Твіттері японсько-американська художниця Дрю Катаока.

Фото: https://www.instagram.com/barbie/

Інклюзивні та різноманітні ляльки Барбі виявилися для компанії гарним маркетинговим ходом. За кілька тижнів до церемонії відкриття Олімпійських ігор в Токіо Барбі випустила ляльку, прообразом якої стала японська тенісистка Наомі Осака, і її розкупили і через кілька годин після випуску.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків