Лайм

Що загрожує принцу Ендрю, якщо в США його визнають винним у сексуальному насильстві

Американка подала позов проти сина королеви Єлизавети II

Адвокат Вірджинії Джуффре, яка звинуватила принца Ендрю в сексуальному насильстві, заявив, що син королеви не зможе сховатися за своїм багатством і владою від правосуддя.

В інтерв'ю BBC Девід Бойс попередив, що Ендрю загрожує заочне рішення, якщо він проігнорує цивільний позов, висунутий проти нього в США.

Принц Ендрю з дочками принцесою Євгенією і принцесою Беатріс Фото: Wikimedia

"Люди ігнорують суди на свій страх і ризик. Для принца Ендрю було б дуже нерозсудливо ігнорувати судовий процес, - сказав він. - Якщо він це зробить, проти нього винесуть заочне рішення, яке, по суті, буде приведене у виконання не тільки в США, але практично у всіх цивілізованих країнах світу".

Цивільний розгляд відбудеться в Нью-Йорку, навіть якщо Ендрю і його юристи не будуть брати в ньому участі. У разі визнання провини принцу не загрожує слухання у справі про екстрадицію, оскільки це стосується тільки кримінальних звинувачень, а не цивільних справ.

У позові 37-річної Вірджинії Джуффре стверджується, що у віці 17 років вона стала жертвою торгівлі людьми, а принц Ендрю здійснював з нею статеві акти без її згоди, знаючи, скільки їй років і в якому становищі вона знаходиться. Насильство нібито відбувалося тричі: у Лондоні, в Нью-Йорку і на Віргінських островах.

Адвокат Джуффре сказав, що він і його клієнтка зробили все можливе, аби вирішити це питання, але принц Ендрю не захотів врегулювати суперечку і заперечував свою причетність до сексуальної експлуатації дівчини, завербованої його покійним другом Джеффрі Епшетйном. Бойс заявив, що Джуффре хотіла отримати компенсацію збитку і пожертвувати гроші благодійній організації, що допомагає жертвам секс-торгівлі.

  • Представники принца Ендрю відмовляються коментувати позов Джуффре. У 2019 року в інтерв'ю BBC герцог Йоркський сказав, що не пам'ятає, щоб зустрічався з нею.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чи можуть українці голосувати у другому півфіналі "Євробачення-2024": це треба знати

Другий півфінал Євробачення 2024 відбудеться 9 травня - чи може голосувати у цій частині шоу Україна - подробиці

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: дивитися онлайн-трансляцію масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців

Які шанси на перемогу у "Євробаченні-2024" має Україна напередодні другого півфіналу: новий прогноз

Букмекери оновили прогнози щодо переможця Євробачення 2024 - alyona alyona і Jerry Heil на третьому місці, на першому Baby Lasagna