Лайм

Instagram вибачився за цензуру постера нового фільму з Пенелопою Крус

Зображення видалили через суворі правила щодо оголеності

Instagram вибачився за видалення офіційного постера нового фільму Педро Альмодовара "Паралельні матері" через те, що на ньому зображений жіночий сосок. Представники соцмережі прокоментували непорозуміння після того, як дизайнер плакату Хав'єр Хаен поскаржився на цензуру.

"Спочатку ми видалили кілька примірників цього зображення через порушення наших правил щодо наготи. Але ми робимо виключення і допускаємо оголеність при певних обставинах, наприклад, якщо вона має чітко художній контекст. Отже, ми відновили публікацію з постером фільму Альмодовара і приносимо вибачення за плутанину", - йдеться в заяві компанії.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Javier Jaén (@javier_jaen)

Давні правила Facebook та Instagram свого часу надихнули рух #FreetheNipple, який використовується багатьма художниками і знаменитостями для зображення жіночих сосків. На чоловічі соски заборона не поширюється.

Хав'єр Хаен сказав AP, що після видалення постера отримав особисту підтримку Педро Альмодовара, тому вирішив опублікувати його ще раз.

"Він сказав мені, що знімав фільми з постерами все своє життя, задовго до Instagram, і продовжить робити це і після Instagram, - сказав дизайнер. - Це напевно перший образ, який я побачив, коли народився. І тут компанія Instagram каже мені, що моя робота небезпечна, що люди не повинні її бачити, що вона порнографічна. Вони кажуть, що їхні технології не можуть розрізняти контекст. Мені начхати. Тоді змініть свою технологію".


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Javier Jaén (@javier_jaen)

Фільм "Паралельні матері" з Пенелопою Крус у головній ролі відкриє Венеціанський кінофестиваль 1 вересня. Він розповість про двох вагітних жінок різного віку, які зустрічаються у лікарні напередодні пологів. Їхні життя йтимуть паралельно, поки вони виховують дітей і змінюються під впливом часу та обставин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування