Лайм

Канал СТБ припиняє свою участь у щорічних Національних відборах на "Євробачення"

Через шість років СТБ та "UA Перший" припинили співпрацю

СТБ завершує свою участь у щорічних Національних відборах конкурсантів на пісенний конкурс "Євробачення". Згідно з інформацією на сайті телеканалу, після кількох років співпраці Суспільний мовник вирішив проводити відбори самостійно. Яким буде їхній формат, наразі невідомо.

У 2015 році телеканали СТБ та "UA Перший" підписали трирічний меморандум про спільне проведення Національного відбору, таким чином Суспільний мовник залучив до відбіркових етапах досвід СТБ як творця масштабних талант-шоу. Телеканал взяв на себе проведення кастингів, прямих ефірів, а також вирішив допомагати артистам у підготовці конкурсного номера. Пізніше меморандум про співпрацю продовжили ще на три роки.

Ведучий Національних відборів Сергій Притула Фото: СТБ

З 2016 року 92 артиста спробували себе в рамках Національного відбору на "Євробачення", його переможцями ставали співачка Джамала (2016 рік, конкурс у Стокгольмі), рок-гурт O.Torvald (2017 рік, Київ), MELOVIN (2018 рік, Лісабон), MARUV (2019, Україна врешті відмовилася від конкурсу в Тель-Авіві) та гурт Go_A (2021, Роттердам), чий номер отримав дві престижні нагороди Vision Music Awards від незалежного оглядача "Євробачення" Wiwibloggs - за найкращу сценічну постановку та найкраще використання реквізиту.

Тепер же відбіркові етапи Суспільний мовник має намір проводити самостійно. Якихось подробиць про це наразі немає.

  • Цієї осені канал СТБ повертає в ефір популярний проект "Україна має талант" - його останній сезон вийшов на екрани в 2018 році. Ось що вже відомо про новий.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків