Лайм

Репер Freel випустив пісню "Давній друг" - саундтрек до нової книги Артема Чеха

Репер Freel випустив нову пісню "Давній друг", яка стала саундтреком до книги письменника Артема Чеха "Хто ти такий" - роману про дружбу тривалістю у 10 років між простим хлопчиком з провінції та ветераном війни в Афганістані.

Автор інструменталу в пісні - український саундпродюсер Стас Чорний, відомий співпрацею з Alyona Alyona, Jamala, Open Kids, LAUD, "Океаном Ельзи", Kalush та іншими артистами. "Ми з Артемом товаришуємо вже 16 років, і я сотні разів бував у тій самій квартирі, де розгортаються події книжки, - розповів Фріл. - Ми зустрілися на студії, Стас Чорний почав награвати на синтезаторі мелодію, а я просто заплющив очі, уявив, як заходжу в цю квартиру, відчув її атмосферу, ніби перенісся у часі і вже за кілька годин трек був майже готовий. Магічний момент!"

За словами репера, після прочитання книжки пісня розкриється глибше, адже в тексті треку є багато прихованих відсилок до твору Чеха. На книжці, яку видає Meridian Czernowitz, також надруковано QR-код з посиланням на пісню.

За мотивами роману "Хто ти такий" українська режисерка Ірина Цілик зняла свій дебютний повнометражний ігровий фільм "Я і Фелікс", де роль ветерана Фелікса грає український письменник і музикант Юрій Іздрик, а хлопчика Тимофія у дитинстві - син Ірини й Артема - Андрій.

Фото: Анастасія Мантач

Слухаємо трек "Давній друг" також на Apple Music, Spotify, YouTube Music, Deezer.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Jerry Heil вразила вишуканим образом на червоному хіднику у Каннах

Jerry Heil показала смілий образ на Каннському кінофестивалі - який вигляд мала співачка, яка була ціль її візиту

Навчає і підказує: Ірина Горова висловилася про стосунки Потапа з 16-річним сином

Ірина Горова назвала Потапа чудовим батьком та розповіла, що він має хороші стосунки із сином Андрієм

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Євгенія Власова розповіла, чому зникла із шоу-бізнесу - співачка заявила, що їй потрібно було зробити паузу через обставини у житті