RU  UA

Дізнатися

Франція попрощалася з Жан-Полем Бельмондо - актора проводили під музику з фільму "Професіонал"

На церемонію прощання з актором прийшли тисячі людей, а також президент країни

9 вересня в Парижі попрощалися з актором Жан-Полем Бельмондо, який пішов на 89-му році життя. Траурна церемонія пройшла у паризькому Палаці інвалідів, куди прийшли понад тисячу осіб. Очолив процесію президент Франції Емманюель Макрон.

Попрощатися з легендою прийшли також відомі діячі кіно, члени уряду та рідні актора. Провести в останній путь кумира змогли і шанувальники його творчості - вони повинні були пред'явити паспорт вакцинації, пише France Info.

Фото: Getty Images

Труну артиста, накриту прапором Франції, проніс урочистий караул під звуки оркестру. Музиканти грали композицію Енніо Морріконе - головна тема з фільму "Професіонал", найвідомішої роботи Бельмондо.

Фото: Getty Images

Похорон французького актора пройду у вузькому сімейному колі 10 вересня в церкві Сен-Жермен-де Пре.

Фото: Getty Images

Жан-Поль Бельмондо помер 6 вересня у віці 88 років. За свою кар'єру він знявся в більш ніж 80 фільмах, і отримав за свої ролі престижні премії, включаючи "Золотого лева" і головний приз Каннського фестивалю. Найпопулярніші картини з його участю - "На останньому диханні", "Мавпа взимку", "Сто тисяч доларів на сонце", "Борсалино", "Клан марсельців", "Улюбленець долі" та "Професіонал".

  • У зв'язку зі смертю французького актора сумує весь світ. Пам'ять зірки кіно вшанували президент Франції Емманюель Макрон, мер Парижа Анн Ідальго, а також український репер Потап (Олексій Потапенко).

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Максим Галкін відреагував на жахливий ракетний обстріл гіпермаркету в Харкові

Максим Галкин отреагировал на обстрелы Харькова. Артист выразил соболезнования потерпевшим

Мадонна "побила горшки" з коханим після року стосунків

Мадонна разорвала отношения с молодым любимым. Причиной разрыва стал напряженный рабочий график артистки

Український комік Віктор Розовий, який отримав важке поранення на фронті, вийшов на зв’язок

Военный Виктор Розовый, который получил тяжелое ранение на фронте, показал свежее фото. Мужчина в колесном кресле прогуливался вместе со своей женой