RU  UA

Дізнатися

Літня американка відмовилася виходити на пенсію і кидати небезпечну роботу - каже, їй лише 101 рік

Вірджинія Олівер полює на лобстерів уже майже 94 роки

78-річний житель США Макс Олівер - досвідчений мисливець на омарів. Цій справі чоловік присвятив все своє життя, але на сімейному судні він лише заступник капітана та помічник 101-річної матері, яка відмовляється кидати небезпечну роботу і йти на пенсію.

Вірджинія Олівер займається виловом лобстерів зі шкільних років - уже 94 роки з травня по листопад жінка виходить в море три рази на тиждень і, судячи з усього, не збирається кидати улюблену справу. Як пише CBS News, на питання "чому?" Вірджинія лише знизує плечима, адже відповідь здається їй простою та очевидною - вона не хоче.

Фото: CBS News

Не зупиняють жінку ні труднощі її професії, ні екстремальні ситуації. Свого часу Вірджинія перенесла безліч усіляких травм, а буквально недавно через глибокий поріз лікарям довелося накласти сім швів.

"Лікар запитав мене, навіщо я продовжую займатися цим, - посміялася жінка в бесіді з журналістами. - Я і відповіла: тому що хочу. Я виросла з цією роботою, і вона зовсім не здається мені важкою. Можливо, комусь здається, але не мені".

На полювання жінка та її команда вирушають о 03:00 і повертається зі зміни лише біля 22:00. Її син Макс керує човном і витягує вилов, вона ж вимірює омарів та пов'язує їхні гострі клешні. Час від часу до рідних приєднується і другий син Вірджинії, 79-річний Білл.

Фото: CBS News

"Чому б мені не піти на пенсію? Не можу. Моя мама зламала б мені шию, - пожартував молодший син Вірджинії. - Я завжди був доволі активним і працьовитим, я не бачу себе без діла. Значно краще, коли ти продовжуєш рухатися".

На питання, як довго Вірджинія планує займатися омарами, жінка лише відповіла "поки не помру". А коли це станеться, її не дуже й хвилює.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павел Зибров побывал на вершине величественного монумента Родина-Мать. Он показал красивые виды Киева

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерий Харчишин рассказал, что думает о мобилизации артистов. Музыкант активно помогает украинской армии