Лайм

Королівська родина показала рідкісні кадри з сімейного архіву - вони увійдуть у новий фільм про принца Філіпа

Рідні герцога Единбурзького поділилися спогадами про улюбленого батька і дідуся

22 вересня на BBC One вийде документальний фільм про життя принца Філіпа, який помер у квітні у віці 99 років. Про це в Instagram розповіли члени королівської родини, які надали знімальній команді унікальні кадри з сімейного архіву.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Спогадами про батька і дідуся поділилися всі четверо дітей королеви Єлизавети і принца Філіпа, а також їхні дорослі онуки і персонал, який багато років працював із герцогом Единбурзьким.

Документальний фільм спочатку був задуманий як подарунок на 100-річчя Філіпа, і більшу частину матеріалу відзняли перед його смертю. Також творці картини отримали спеціальний доступ до приватної колекції кінофільмів королеви, в яких її рідні насолоджуються простими сімейними радощами - рибалкою, барбекю і катанням на велосипедах.

Фото: https://www.instagram.com/theroyalfamily/

Принц Вільям розповів, як дідусь навчив онуків бавитися з гірчицею, що зовсім не сподобалося королеві Єлизаветі.

"Він знімав кришку з тюбика гірчиці, клав його нам у руки, а потім стискав наші руки, і гірчиця підлітала до самої стелі. Після цього у нього були неприємності від бабусі, - згадав Вільям. - Йому подобалися ці жарти, йому подобалося гратися з дітьми і бути дідусем. Він був серцем сім'ї".

"Я дійсно думаю, що сліди від гірчиці все ще там, - підтвердив Пітер Філіпс, син принцеси Анни. - Я пам'ятаю, як він купив новий ноутбук або новий принтер - і чув, як він кричав на нього. Він любив технології... але завжди було досить кумедно спостерігати, як він намагається їх зрозуміти!"


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від The Royal Family (@theroyalfamily)

Принц Вільям і принц Гаррі розповіли, що королева з чоловіком з нетерпінням чекали форс-мажорів під час виконання офіційних обов'язків.

"Мій дідусь любив, коли щось ішло не так, - розповів принц Вільям. - Вони прожили життя, в якому все мало бути правильним увесь час, і тому, коли щось ішло не так, вони обидва жахливо веселилися. Всі інші смертельно ніяковіли, а їм це подобалося".

"Найбільше мені не вистачає його гумору, - сказав принц Гаррі. - Але я більше сумую за ним через бабусю, бо знаю, наскільки сильною вона була поруч з ним. Я також знаю, що з нею все буде добре без нього".

Фільм Prince Philip: The Royal Family Remembers вийде на BBC One у середу 22 вересня о 21:00 (23:00 за Києвом).

  • Заповіт принца Філіпа засекретити чи на 90 років, і у такого рішення є пікантна передісторія. Все через дідуся Єлизавети II, який колись заповів сімейні коштовності своїй коханці.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші