Лайм

В Україні обрали фільм-претендент на "Оскар": головне

Оскарівський комітет розглянув п'ять фільмів-претендентів

24 вересня Український оскарівський комітет обрав фільм, який цього року позмагається за місце в шорт-листі премії "Оскар" як "Міжнародний повнометражний фільм". Ним стала стрічка Наталки Ворожбит "Погані дороги" - екранізація однойменної п'єси, драма про приховану сторону війни на сході України.

Згідно з інформацією на сторінці комітету у Facebook, цього року найкращу серед п'яти заявлених картин обирали 11 членів журі. Фільм Ворожбит отримав 5 голосів і додатково 3 бали, що зробило його лідером серед інших робіт.

Прем'єра фільму "Погані дороги" відбулася в травні цього року. Картина складається з п'яти новел про життя та смерті людей на території окупованого Донбасу і за лінією розмежування. Він досліджує природу жорстокості та зла, намацує болючі точки у свідомості глядачів і тисне на них без довгих прелюдій. Режисер вкрай безапеляційно показала, чого варто боятися у воєнний час, окрім вибухів та обстрілів.

Вже у червні Наталка Ворожбит (також сценарист фільму "Кіборги" та шоураннер серіалу "Спійматі Кайдаша") стала лауреатом Національної кінопремії "Золота Дзиґа" в номінації "Відкриття року".

Наталка Ворожбит на зйомках фільму "Погані дороги"Фото: Facebook / @natalia.vorozhbyt

Всього ж цього року комітет розглядав п'ять фільмів-претендентів, серед яких, окрім драми Ворожбит, була нова картина Валентина Васяновича "Відбліск", нашуміла стрічка Олега Сенцова "Носоріг", фільм Катерини Горностай "Стоп-земля" та стрічка Віллена Новака "Чому я живий". Детальніше про всі п'яти фільмів ми розповідали ось тут.

А ви бачили фільм "Погані дороги" Наталки Ворожбит?

Читайте також на theLime інтерв'ю з Наталкою Ворожбит, в якому сценаристка міркує про гумор, менталітет і хороші серіали, а також розповідає, як проект "Спіймати Кайдаша" став дзеркалом українських реалій.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита