Лайм

У відборі на премію "Оскар" візьмуть участь 5 українських фільмів

Картину-кандидат оскарівський комітет України обере 24 вересня

Цього року у національному відборі на висунення на премію "Оскар" в категорії "Міжнародний повнометражний фільм" від України візьмуть участь 5 картин. Всі фільми зняті за державної підтримки.

Про це 10 вересня повідомив український оскарівський комітет на своїй сторінці в Facebook. Серед учасників нацвідбору опинилися наступні стрічки: "Відблиск", "Стоп-земля", "Носоріг", "Погані дороги" і "Чому я живий".

"Відблиск" Валентина Васяновича (Україна)

Картина розповідає про хірурга з Дніпра, який йде добровольцем в зону військового конфлікту на сході України і потрапляє в полон російських збройних сил. Там він стикається з жахливими приниженнями, насильством та байдужістю до людського життя. Після звільнення герой повертається додому у своє громадянське життя, проте пережите постійно переслідує його. Надію на зцілення йому дає спілкування з колишньою дружиною та 12-річною дочкою.

Фото: facebook.com/ukrainefilmagency

"Стоп-земля" Катерини Горностай (Україна)

Ця картина - про сучасних підлітків та їхні проблеми: спілкування в колективі, перші любовні переживання та моменти дорослішання. Головні герої - 16-річна старшокласниця Маша, її друзі та однокласник Сашко, в якого вона закохується.

Фото: facebook.com/ukrainefilmagency

"Носоріг" Олега Сенцова (Україна, Польща, Німеччина)

Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х років в Україні. У центрі сюжету - бандит на прізвисько Носоріг, який потрапляє до кримінального світ і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував. Сам же режисер називає фільм не історією про бандитів, а "історією країни".

Фото: facebook.com/ukrainefilmagency

"Погані дороги" Наталки Ворожбит (Україна)

Події фільму відбуваються на дорогах сходу України протягом 2015 року. Чотири розбиті дороги, чотири типи стосунків, питання любові, довіри, зради, ненависті та порушення особистих кордонів на фоні порушення кордонів державних.

Фото: facebook.com/ukrainefilmagency

"Чому я живий" Віллена Новака (Україна, Грузія)

Сюжетна лінія розгортається у Маріуполі в довоєнний час і показує життя української та єврейської сімей. У їхніх взаєминах змішані радість і печаль, любов і ненависть, пристрасть і непорозуміння.

Фото: facebook.com/ukrainefilmagency

Картину-кандидат оскарівський комітет України обере 24 вересня.

  • Два з цих фільмів претендують на нагороди Венеціанського кінофестивалю 2021. Читайте на theLime, які українські картини поборються за перемогу на одному з найпрестижніших кінофестивалів світу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита