Лайм

112-річний іспанець став найстарішим чоловіком у світі і назвав секрет довголіття

Рекорд Сатурніно де ла Фуенте Гарсія відзначила Книга Гіннеса

Книга рекордів Гіннесса назвала іспанця Сатурніно де ла Фуенте Гарсія найстарішим із живих чоловіків у світі: його вік становить 112 років і 211 днів.

Фото: guinnessworldrecords.com

Сатурніно народився в Пуенте-Кастро 11 лютого 1909 року, хоча завжди святкував свій день народження заздалегідь, 8 лютого. Секретами свого довголіття він називає спокійне життя і... невисокий зріст. Саме завдяки зросту 1,50 м Гарсія уникнув участі у військових конфліктах, які почалися в Іспанії в 1936 році. Все своє життя він працював шевцем, і досяг у своєму ремеслі великого успіху.

Крім пошиття взуття Сатурніно з юності захоплювався футболом, грав за місцеву команду Puente Castro і був її співзасновником, а також досі є відданим фанатом іспанського клубу Cultural Leonesa.

У 1933 році Сатурніно одружився на своїй коханій Антоніні, з якою завів сімох дочок і одного сина. Сьогодні у нього є 14 онуків і 22 правнуки. Чоловік живе разом зі своєю дочкою Анхелес і зятем Бернардо, а на честь його 112-річчя за святковим столом зібралася вся родина.

Фото: guinnessworldrecords.com

Сатурніно де ла Фуенте Гарсія на 6 років молодший від японки Кане Танака - найстарішої з нині живих людей. Зараз жінці 118 років, і якщо вона проживе ще 4 роки, зможе стати найстарішою людиною в історії. Поки цей рекорд належить Жанні Луїзі Кальман, яка померла в 1997 році у віці 122 років.

  • У сім'ї пакистанців живе 15 осіб з альбінізмом, і це новий світовий рекорд. На жаль, на батьківщині родина стикалася з цькуванням і приниженнями.
  • Сестри з Японії потрапили до Книги рекордів Гіннесса як найстаріші близнюки у світі. Зовсім скоро жінкам може виповнитися 108 років.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності