Лайм

Конкурс "Євробачення-2022" відбудеться в Турині - культурному центрі північної Італії

Заявки на прийом конкурсу подавали 11 міст Італії

Міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2022" прийме італійське місто Турин. Його перший півфінал відбудеться 10 травня, другий - 12 травня, фінал - 14 травня. Про це повідомляється на офіційній сторінці "Євробачення" в Twitter.

Після перемоги італійського гурту Maneskin на конкурсі цього року, заявки на проведення "Євробачення-2022" подали 11 міст, в тому числі Рим, Мілан, Генуя та Болонья. Згідно з правилами конкурсу, так званий хост-сіті повинен мати місце дати 10 тисяч осіб на 5-7 тижнів, а не більше як у 40 хвилинах їзди від арени "Євробачення" має бути від 2 до 3 тисяч місць у готелях. Так щасливий квиток дістався місту Турину - культурній столиці північної Італії.

Турин Фото: Pixabay

Що ми знаємо про Турин

Турин - не тільки культурний, а й діловий центр північної Італії. Четверте місто країни за кількістю населення після Риму, Мілана та Неаполя - в самому Турині живуть близько 880 тисяч жителів, а разом з передмістями він налічує 1,7 млн осіб.

З року в рік Турин входить в десятку найбільш відвідуваних туристами міст Італії, і це при тому, що поблизу немає моря, яке зазвичай є важливим критерієм при виборі місця для подорожі. Турин вже має досвід проведення великих міжнародних заходів - в 2006 році він приймав Зимові Олімпійські ігри.

Фото: Pixabay

У Турині зберегли безліч старовинних будівель, виконаних у стилях бароко, рококо, модерну і неокласицизму. Місто славиться приємним помірно теплим кліматом і затишними вуличками з ароматом какао, адже саме тут була видана перша в світі ліцензія на виготовлення "рідкого шоколаду".

Великою популярністю Турин користується і у віруючих з усього світу, так як в місті зберігається Туринська плащаниця, в яку нібито був загорнутий померлий Ісус Христос.

  • Цього року канал СТБ припинив свою участь у щорічних Національних відборах на "Євробачення". Тепер Суспільний мовник розглядає варіант самостійно проведення відбіркових етапів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Олена Зеленська відвідала важливий захід в елегантному костюмі зі спідницею: новий образ першої леді

22 травня перша леді України Олена Зеленська відвідала Конференцію з медичного партнерства - який вигляд вона мала

Фірмовий гумор та щемливий смуток: Максим Галкін похвалився фото з відомими українцями

Максим Галкін, Олег Філімонов і Ян Левінзон зустрилися в Ізраїлі і показали спільне фото - шоумен захопився українцями

Що говорив про Україну та повномасштабну війну путініст Юрій Бардаш, який отримав підозру від СБУ

Юрію Бардашу СБУ повідомила про підозру за антиукраїнські погляди та заклики захопити Київ і Харків - скандальні заяви продюсера