Лайм

Петиція Кондратюка про заборону гастролерів з РФ зібрала 25 тисяч підписів - тепер її має розглянути президент

Автор проекту "Караоке на Майдані" виступив за повну заборону артистів з Росії

У вересні український продюсер і телеведучий Ігор Кондратюк створив на сайті президента України петицію з вимогою заборонити гастролі російських артистів на території країни до повернення Росією окупованого Криму та відновлення Україною контролю над своїми кордонами на сході.

Станом на 11 жовтня петиція зібрала понад 25 тисяч підписів солідарних українців - тепер її зобов'язаний розглянути президент.

Ігор Кондратюк Фото: Олександр Гончаров / "Апостроф"

"Чекаємо розгляду Зеленським, - написав Кондратюк на особистій сторінці у Facebook. - Побачимо, що легше: критикувати за "бізнес на крові" попередника чи забороняти цей та інші злочинні бізнеси з агресором тим, кого ти привів у владу".

Ігор Кондратюк, автор проекту "Караоке на Майдані", дотримується твердої думки, що в нинішній ситуації культура не може бути поза політикою. Продюсер пропонує повністю заборонити російським артистам можливість відвідувати з гастролями Україну, але при цьому зробити виняток для тих, хто публічно засуджує агресію Кремля відносно України - серед них акторка Лія Ахеджакова, лідер "Машини часу" Андрій Макаревич, поет Андрій "Орлуша" Орлов та багато інших.

  • Раніше в інтерв'ю theLime Ігор Кондратюк згадував, що також вважає за необхідне заборонити гастролі в Росії українцям. "[Давно] потрібно було звести "в нуль" таке поняття, як гастролі в РФ. Гастролюєш - плати великі штрафи, або втрачай громадянство", - зазначав він.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео