Лайм

У коміксах DC нового Супермена зробили бісексуалом

Видавництво оголосило про це в Національний день камінг-ауту

DC Comics оголосили, що їхній новий Супермен, Джон Кент, буде бісексуалом. У листопадовому випуску коміксу герой вступить у стосунки зі своїм другом, пише BBC.

Фото: dccomics.com

За сюжетом Джон Кент переймає суперсилу і легендарну червону мантію від свого батька, Кларка Кента. Серія "Супермен: Син Кал-Ела" почала виходити в липні, і в її випусках герой боровся з лісовими пожежами, запобіг стрілянині в школі і протестував проти депортації біженців. Також Джон подружився з репортером Джеєм Накамурою, якому судилося стати його коханим.

Фото: dccomics.com

DC Comics оголосили про орієнтацію Супермена 11 жовтня, в Національний день камінг-ауту (щорічний день обізнаності про ЛГБТ).

Сценарист серії Том Тейлор розповів, що, коли йому вперше запропонували цю роботу, він задумався, "яким повинен бути Супермен сьогодні".

"Я зрозумів, що це була б реальна упущена можливість, якби ми замінили Кларка Кента іншим білим рятівником-натуралом", - сказав він.

Фото: dccomics.com

Виявилося, що DC Comics також обмірковували ідею зробити ЛГБТ-супергероя, тому погодилися з пропозицією сценариста.

"Завжди будуть люди, які використовують стару мантру: "Не вкладайте політику в комікси". Вони забувають, що кожна історія коміксів колись була політикою, - сказав Тейлор. - Люди не розуміють, що серія коміксів Marvel Люди Ікс була аналогією руху за громадянські права. Ми пишемо для людей, які, сподіваюся, побачать цього Супермена, і скажуть: "Цей Супермен схожий на мене. Цей Супермен бореться за те, що мене турбує"".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита