Лайм

Порізану картину Бенксі продали за $25 млн - це у 18 разів дорожче, ніж до знищення шредером

Це новий рекорд для робіт художника

Гучну картину Бенксі, яка після попереднього аукціону була порізана шредером, продали за 18,6 млн фунтів стерлінгів ($25,4 млн). Ця робота таємничого художника стала найдорожчою з тих картин, що пішли з молотка, побивши рекорд від продажу Game Changer.

Як сказано на сайті аукціонного дому Sotheby's, де 14 жовтня відбулися торги, оцінна вартість картини становила 4-6 млн фунтів стерлінгів ($5,5-8,3 млн).

Фото: sothebys.com

Спочатку ця картина Бенксі називалася "Дівчинка з повітряною кулею", і на аукціоні у 2018 році вона була продана за 1 млн фунтів стерлінгів (близько $1,4 млн). Однак після закінчення торгів полотно стало самознищуватися. Як виявилося, всередину рами автор вмонтував шредер.

Фото: instagram.com/banksy

Як розповідав раніше сам художник, він спеціально вмонтував в раму механізм - на випадок, якщо картину коли-небудь виставлять на аукціон. Невідомо, яким чином включився шредер. Можливо, його запустив сам Бенксі, який таємно перебував десь неподалік.

Цей перформанс викликав тоді розгубленість не тільки у всіх цінителів мистецтва, а й у нової власниці, яка побажала залишитися анонімною. Однак вона не стала анулювати покупку і дала картині нову назву - "Любов у сміттєвому баку".

Фото: instagram.com/banksy

  • Раніше в Англії зафарбували графіті Бенксі із зображенням двох дітей на надувному човні. Роботу вирішили перекрити через трагедію на пляжі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни