Лайм

В Англії батьків попередили про "Гру в кальмара" - в неї почали грати діти

Школярі повторюють небезпечні ігри з серіалу

Рада графства Бедфордшир в Англії порекомендувала батькам заборонити дітям серіал "Гра в кальмара". Причиною стали агресивні ігри учнів молодшої школи, які наслідували смертоносним челенджам у південнокорейському хіті Netflix.

Фото: Netflix

The Guardian пише, що батьки і опікуни отримали повідомлення від Ради по електронній пошті. "Ми настійно не рекомендуємо дітям дивитися "Гру в кальмара", - говорилося в ньому. - Шоу містить багато жорстоких сцен".

Хоча багато ігор, представлених у серіалі, вимагають спеціального обладнання, деякі з них є жорстокими версіями традиційних ігор, таких як кульки і перетягування каната. Так, у Британії діти застосовували фізичне насильство на майданчику, караючи тих, хто програв. Особливо популярною стала гра "червоне світло, зелене світло", в якій гравці намагаються дістатися фінішу, завмираючи на місці, коли ведучий припиняє рахунок.

Також були попередження про гру, в якій учасники мають вирізати з карамелізованого кола одну з чотирьох фігур за допомогою голки, не порушуючи форми.

Часто діти не дивляться сам серіал, але знають про нього завдяки вірусним челенджам у TikTok і на YouTube. Рада Бедфордширу закликала батьків перевірити налаштування на смартфонах і планшетах, щоб школярі не могли переглядати це шоу без їхнього відома.

  • Серіал "Гра в кальмара" став топ-хітом Netflix - таким цифрам позаздрять навіть "Бріджертони". Південнокорейський трилер став хітом №1 в 94 країнах світу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії