Лайм

У "Євробаченні-2022" знову візьме участь 41 країна - хто повернувся на конкурс

Конкурс пройде в травні наступного року

У наступному "Євробаченні", яке відбудеться в травні 2022 року, знову візьме участь 41 країна. До конкурсу повернулася Вірменія, яка відмовилася від участі у 2021 році та Чорногорія, яка пропустила два роки.

Повний список учасників опублікований на сайті конкурсу. "Ми так схвильовані, що у нас знову є більше 40 мовників, які позмагаються за легендарний трофей Євробачення в Турині у травні наступного року", - сказав виконавчий директор "Євробачення" Мартін Остердал.

Фото: eurovision.tv

Список країн-учасниць "Євробачення-2022" виглядає так: Албанія, Вірменія, Азербайджан, Бельгія, Кіпр, Чехія, Фінляндія, Франція, Греція, Ісландія, Італія, Латвія, Молдова, Чорногорія, Північна Македонія, Португалія, Румунія, Сербія, Словенія, Швейцарія, Україна, Австралія, Австрія, Болгарія, Хорватія, Данія, Естонія, Грузія, Німеччина, Ірландія, Ізраїль, Литва, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Росія, Сан-Марино, Іспанія, Швеція, Великобританія.

Міжнародний пісенний конкурс "Євробачення" у 2022 році відбудеться в італійському місті Турин. За можливість приймати у себе наступний захід боролися 11 міст Італії, в тому числі Рим, Мілан, Генуя та Болонья. Місто, яке виграло гонку, організатори оголосили 8 жовтня.

Відомо, що півфінали "Євробачення-2022" пройдуть 10 та 12 травня, а фінал - 14 травня.

Фото: eurovision.tv

  • Цього року канал СТБ припинив свою участь у щорічних Національних відборах на "Євробачення". Тепер Суспільний мовник самостійно проведе відбіркові етапи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття