Лайм

На конкурсі макрозйомки назвали переможців 2021 року, і ці великі плани як окремий світ

Премія проводиться вже третій рік

Журі міжнародного конкурсу Close-Up Photographer Of The Year (CUPOTY) визначило переможців 2021 року. Конкурс відзначає фотографів, які використовують при зйомці великий план, збільшуючи об'єкт з більшою деталізацією. Цого року було заявлено понад 9 тисяч фотографій з 55 країн.

Абсолютним переможцем фотоконкурсу став Пол Хермансен з Норвегії. Він отримав титул "Макро-фотограф року" за свій знімок "Різноманітність комах". Фотографія також стала найкращою в категорії "Комахи".

Абсолютний переможець Фото: Pål Hermansen

"Восени 2020 роки я виявив, що одна з ламп в моєму будинку в Норвегії стала пасткою для комах. Я осушив лампу і розклав її вміст на великому світловому столику, який залишався після моїх слайдів, - каже Хермансен. - Я хотів висловити хаос і різноманітність цього відкриття, але також знайти якусь композицію. Для мене це візуальне нагадування про важливу та величезну різноманітність тварин навколо нас, які ми приймаємо як належне".

Переможець в категорії "Тварини" Фото: Juan J. González Ahumada

У 2021 році було 9 категорій, в числі яких "Тварини", "Рослини і гриби", "Метелики і бабки", "Інтимний пейзаж", "Підводний", "Молодий фотограф року" та інші. Всіх переможців та фіналістів можна подивитися на сайті конкурсу.

Переможець в категорії "Рослини і гриби" Фото: Barry Webb

Переможець в категорії "Підводний" Фото: Alessandro Grasso

Переможець в категорії "Метелики і бабки" Фото: Ripan Biswas

Переможець в категорії "Інтимний пейзаж" Фото: Daragh Muldowney

Переможець в категорії "Мікро" Фото: Håkan Kvarnström

Переможець в категорії "Молодий фотограф року" Фото: Ezra Boulton

Переможець в категорії "Рукотворний" Фото: Rachel McNulty

  • Також стали відомі переможці щорічного конкурсу Weather Photographer of the Year, який нагороджує найкрасивіші фотографії погоди. У 2021 році перше місце отримав знімок туманного пейзажу осіннього ранку.
  • Портрет горили в хмарі метеликів отримав головний приз конкурсу фотографії Nature Conservancy 2021. Журі природоохоронної організації обрало найкращі фото природи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита