Лайм

Після стрілянини на зйомках фільму з Алеком Болдвіном поліція знайшла 500 набоїв: нові деталі трагедії

Слідство з'ясовує, як бойові набої потрапили на знімальний майданчик

Поліція США не виключає кримінальної справи у зв'язку зі смертельним інцидентом на знімальному майданчику фільму "Іржа", де актор Алек Болдвін випадково застрелив операторку Галину Хатчінс і поранив режисера Джоела Суозу.

З плеча Суози витягли свинцеву кулю, якою було вбито Хатчінс. Під час обшуку на майданчику знайшли ще 500 набоїв, і деякі з них можуть виявитися бойовими, пише BBC.

Галина Хатчінс Фото: Getty Images

"Ми підозрюємо, що на знімальному майданчику були й інші бойові патрони. Ми збираємося з'ясувати, як вони потрапили туди, тому що їх там не мало бути, - заявив шериф округу Санте-Фе Адан Мендоса. - Думаю, що факти зрозумілі - пану Болдвіну передали зброю. Зброя була робочою, вистрілила бойовим набоєм і вбила пані Хатчінс".

У руках Болдвіна знаходився старовинний револьвер Colt 45-го калібру. Перед фатальним пострілом з ним взаємодіяли ще двоє людей - зброярка фільму Ханна Гутьєррес і помічник режисера Дейв Холлс. Їх обох раніше критикували порушення правил безпеки в інших проектах.

За що критикували зброярку та помічника режисера "Іржі"

Дейв Холлс зізнався слідчим, що перевірив не всі патрони в пістолеті, перш ніж передати його акторові. Він вигукнув "охолощена зброя" і віддав її Болдвіну, оскільки вважав револьвер безпечним. Раніше Холлса було звільнено з кіновиробництва після інциденту зі зброєю, яка вистрілила на зйомках поруч із освітлювачем.

Гутьєррес повідомила, що незадовго до стрілянини перевіряла зброю, і бойових набоїв у ній не було. За її словами, кольт зберігався у сейфі, доступ до якого мали лише кілька людей.

Тим часом двоє членів знімальної групи розповіли CNN, що 24-річна Ханна Гутьєррес неправильно поводилася зі зброєю у попередньому кінопроекті з Ніколасом Кейджем - вестерні "Старий шлях".

"Існує універсальний спосіб поводження зі зброєю на знімальному майданчику, і коли я працював із Ханною, відразу ж помітив "червоні прапорці", - сказав кіномонтажер Стю Брамбо. - Ось чому я попросив її звільнення. Ось чому люди зазнають травм через помилки новачків. Вона найбільш недосвідчена зброярка, з якою я колись працював. Гадки не маю, чому її не звільнили".

Так, Гутьєррес без попередження вистрілила з пістолета поряд із Ніколасом Кейджем, через що він розлютився і пішов зі знімального майданчика. Також джерела повідомили, що на зйомках зброянка виходила на майданчик із зарядженою зброєю, не попереджаючи акторів та колег.

"Вона ніколи нікому не оголошувала, що йде майданчиком, несучи з собою заряджену вогнепальну зброю. Вона носила зброю небезпечно. У неї були пістолети під пахвами, а в кожній руці були гвинтівки, готові до використання, - додав інсайдер. - Вогнепальна зброя була націлена на людей".

Болдвін та продюсери фільму найняли приватну юридичну фірму для розслідування обставин стрілянини, але експерти вважають, що проти актора навряд чи буде порушено кримінальну справу.

  • Алек Болдвін є одночасно актором та продюсером "Іржі". Він співпрацює зі слідчими та висловив шок з приводу трагічного інциденту.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також