Лайм

Помер ресторатор Адо Кампеоль - у 60-х завдяки помилці кухаря він створив тирамісу

Кажуть, саме у ресторані Кампеоля сталася одна з найуспішніших кулінарних помилок

В Італії на 94-му році життя помер ресторатор Адо Кампеоль. Кажуть, саме він та його дружина у 1960-х створили популярний десерт тирамісу, основою якого стала помилка шеф-кухаря.

Про смерть ресторатора повідомляє місцеве видання Il Messaggero. "Зі смертю Кампеоля ми втрачаємо ще одну зірку у своїй історії гастрономії, - зазначив губернатор містечка Тревізо неподалік Венеції, де жив і працював ресторатор. - Його діяльність та ресторан Alle Beccherie пройшли через найкращі традиції Тревізо, засновані на гостинності, якості та ввічливості".

Адо Кампеоль Фото: Il Messaggero

Кажуть, у 60-х саме в ресторані Кампеоля сталася одна з найвдаліших кулінарних помилок. Шеф-кухар закладу нібито готував ванільне морозиво та випадково додав до суміші з яєць та цукру сир маскарпоне. Оцінивши смак "зіпсованої" страви, Кампеоль та його дружина додали до нього печиво савоярді та низку інших інгредієнтів. Так на світ з'явився десерт тирамісу, відомий своїм кавовим смаком.

Примітно, що Кампеоль не патентував рецепт десерту, і нотаріально його зареєстрували лише в 2010 році в Італійській академії кулінарії.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також