Лайм

Як приготувати десерт Тірамісу: класичний рецепт із сиром маскарпоне

Побалуйте себе десертом з італійської кухні

Тірамісу - один з тих десертів, з яким доведеться повозитися, хоча його рецепт далеко не так складний, як іноді може здаватися. Якщо ви чуєте про те, що процес приготування тірамісу можна спростити, не поспішайте вірити. Адже як показує практика, часу знадобиться стільки ж, а от смакові якості можуть постраждати.

Якщо на цьому етапі ви вже передумали готувати цю страву, пропонуємо спробувати класичний торт Наполеон. Якщо ж ні, давайте розберемо класичний рецепт тірамісу з сиром маскарпоне.

Фото: Pixabay

Перш за все, зберіть всі необхідні інгредієнти. Їх знадобиться не так вже й багато: печиво савоярді (30 шт), сир маскарпоне (250 г), яйця (2 шт), цукрова пудра (75 г), какао-порошок (80 г), міцна кава (200 мл) та кавовий лікер (4 ст. ложки).

Як з усього цього приготувати тірамісу:

Викладіть сир маскарпоне до широкої миски й добре збийте його лопаткою або вінчиком до отримання однорідної маси. Консистенція сиру має нагадувати густу сметану.

Відокремте білки від жовтків. В одній мисці збийте жовтки з цукровою пудрою і, помішуючи, з'єднайте масу з маскарпоне. Окремо збийте білки й поступово (по ложці) додайте до суміші жовтків і маскарпоне.

До охолодженої міцної кави додайте лікер, добре перемішайте та вилийте рідину до широкої посудини, в якій буде зручно вимочити цілі шматочки печива.

Акуратно умочуйте, після чого укладайте просочене печиво на дно форми, а зверху заливайте третиною крему з маскарпоне. Занурте другу порцію печива у кавову суміш і щільно укладіть на крем. Зверху викладіть другий шар крему з маскарпоне і так далі.

Фото: Pixabay

Верхній шар савоярді залийте кремом. Поставте форму в холодильник мінімум на три години, а краще - на всю ніч. Перед подачею готовий десерт варто посипати какао-порошком - в цьому вам допоможе дрібне сито. Подавати тірамісу краще охолодженим.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців