Лайм

Криптовалюта Squid, створена за "Грою в кальмара", виявилася аферою - шахраї заробили мільйони

Усього за кілька днів курс нової "мемної" криптовалюти виріс у десятки разів

Творці нової криптовалюти Squid, натхненні південнокорейським серіалом "Гра в кальмара", закрили проект. Як пише Gizmodo, він виявився аферою, яка принесла її авторам $3,3 млн.

Альткоїн (так називають будь-яку криптовалюту, альтернативну біткоїну) під назвою Squid запустили наприкінці жовтня. Водночас автори проекту анонсували турнір із шести раундів за мотивами серіалу Netflix - охочі взяти у ньому участь мали придбати токени. Всі вони, за інформацією шахраїв, були розпродані "за мить".

Курс Squid почав активно зростати. 26 жовтня за монету давали $0,012, через два дні - більш як $2 за токен. 1 листопада вартість "мемної" криптовалюти злетіла до $2861, а вже через 10 хвилин упала до $0,0008.

Як зазначає видання, творці Squid відразу перевели активи в реальні гроші, а соціальні мережі та сайт криптовалюти виявилися недоступними. У Telegram-каналі автори проекту повідомили, що їх нібито атакують хакери і вони не бажають продовжувати роботу зі Squid, оскільки "пригнічені постійними атаками шахраїв і перебувають у стресі".

А ви вже дивилися "Гру в кальмара"?

  • "Гра в кальмара" (Squid Game) - південнокорейський серіал, який всього за кілька тижнів став найпопулярнішим проектом на стрімінговій платформі Netflix. Його сюжет розповідає про серію ігор на виживання, в яких беруть участь бідняки та боржники – усі вони змагаються за багатомільярдний грошовий приз, ризикуючи своїм життям.
  • Тим часом в Англії батьків просять не показувати дітям серіал "Гра в кальмара" - у вільний від уроків час школярі повторюють небезпечні ігри та не замислюються про наслідки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита

Принцесі Шарлотті 9: як виглядає іменинниця і яке місце займає у лінії наслідування престолу

Дочці Кейт Міддлтон і принца Вільяма Шарлотті виповнилося 9 років - подружжя показало нове фото іменинниці

Як змінилися прогнози букмекерів після репетицій на "Євробаченні-2024": на якому місці Україна

alyona alyona і Jerry Heil на 4 місці у таблиці букмекерів про переможців Євробачення-2024 - як змінилися шанси інших учасників