Лайм

Хто винен у тому, що в пістолеті Алека Болдвіна був бойовий патрон - коментарі адвокатів

Нові деталі трагедії зі смертю операторки Галини Хатчінс

На зйомках фільму "Іржа" Алек Болдвін отримав реквізитний пістолет із рук помічника режисера Девіда Холлса і під час репетиції випадково застрелив операторку Галину Хатчінс. Саме Холлс сказав акторові, що зброя вихолощена - іншими словами не мала містити бойових набоїв.

Знімальна команда фільму "Іржа" перед трагедією Фото: Facebook / Serge Svetnoy

Холлс зізнався слідству, що перевірив не всі кулі в барабані, тому багато хто покладає на нього відповідальність за трагедію на знімальному майданчику. Однак адвокат Холлса заявив, що його клієнт не повинен був перевіряти безпеку зброї.

"Він не несе відповідальності за її перевірку, це не робота помічника режисера, - цитує CNN адвоката Лізу Торрако. - Якщо він вирішить перевірити вогнепальну зброю і переконатися в її безпеці, він може це зробити, але це не його відповідальність. Очікувати, що помічник режисера перевірить вогнепальну зброю, - це все одно, що сказати помічнику режисера перевірити ракурс камери, звук чи освітлення".

Девід Холлс Фото: IMDB

Раніше Холлс розповів детективам, що мав перевірити всі набої у старовинному револьвері Colt, але не зміг пригадати, чи крутив барабан перед фатальною стріляниною.

За словами Торрако, пістолет на знімальний майданчик принесла зброярка або її помічник, але адвокати Ханни Гутьєррес Рід запевняють, що їхня клієнтка не порушувала правил безпеки і не знає, як бойові патрони потрапили на знімальний майданчик.

"Не важливо, чи передав мій клієнт пістолет Болдвіну. Він не заряджав вогнепальну зброю. Мій клієнт ні на кого не направляв вогнепальну зброю. І мій клієнт не натискав на курок", - сказала Торрако.

Сам Болдвін сказав папараці, що розмовляє з детективами щодня, але йому заборонено розголошувати деталі слідства.

"Це Америка. Скільки куль було випущено у фільмах і телешоу за останні 75 років? І майже все без нещасних випадків, - нарікає він. - Цей випадок - один на трильйон".

  • Жодних кримінальних звинувачень після смерті Хатчінс порушено не було, але окружний прокурор округу Санта-Фе нещодавно заявила, що не може нічого виключати. На знімальному майданчику було знайдено близько 500 набоїв, і поліція з'ясовує, звідки серед них взялися бойові.
  • Раніше дружина Алека Болдвіна показала, як їхня родина відсвяткувала Хелловін після фатальної стрілянини. Багатодітна мати влаштувала дітям свято попри все.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Узєлков після складної операції на серці знову опинився в лікарні: що сталося

Колишній спортсмен В'ячеслав Узєлков, який нещодавно переніс операцію, продемонстрував фото з лікарняного ліжка і під крапельницею  

Агресивно і динамічно розвивається: Валерій Харчишин вперше розповів про невиліковну хворобу сина

Лідер гурту "Друга Ріка" Валерій Харчишин назвав діагноз середнього сина та симптоми невиліковної хвороби

Будувалися понад 20 років: Джамала висловилася про дім батьків у Криму, який відібрали окупанти

Українська співачка Джамала висловилася про втрату батьківського будинку в окупованому Криму, який відібрали росіяни