Лайм

Ніхто не житиме вічно. Єлизавета II згадала покійного чоловіка у посланні про кліматичну кризу

Королева записала натхненну промову для саміту COP26

1 листопада в Глазго (Шотландія) розпочалася 26-а кліматична конференція ООН COP26, яка триватиме два тижні та збере 120 світових лідерів для обговорення проблеми глобального потепління. Серед спікерів на вечірньому прийомі опинилася королева Єлизавета II, яка не змогла приїхати особисто через проблеми зі здоров'ям і записала відеозвернення.

У своєму посланні 95-річна голова британського престолу згадала "дорогого покійного чоловіка принца Філіпа", який понад півстоліття тому попереджав про загрозу "нестерпного забруднення світу".


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від The Royal Family (@theroyalfamily)

"Те, що лідери роблять для свого народу сьогодні, - це уряд і політика. Але те, що вони роблять для людей завтра, - це державна мудрість, - сказала Єлизавета. - Звичайно, переваги таких дій не будуть доступні всім нам зараз. Ніхто з нас не житиме вічно, але ми робимо це не для себе, а для наших дітей і дітей наших дітей, а також для тих, хто піде за ними".

Королева розповіла, що принца Філіпа дуже цікавив вплив довкілля на людський прогрес. Для неї було "джерелом великої гордості", що чоловік зіграв свою роль у спонуканні людей захищати "нашу тендітну планету", а його справу продовжили син Чарльз та онук Вільям.

На відео Єлизавета сиділа поряд із фотографією Філіпа, зробленою у Мексиці в 1988 році під час міграції метеликів-монархів. Сама вона була одягнена в зелений костюм із брошкою у вигляді метелика.

Фото: https://www.instagram.com/theroyalfamily/

"Історія показала, що, коли нації об'єднуються для спільної справи, завжди є місце для надії. Працюючи пліч-о-пліч, ми здатні вирішувати найважчі проблеми і долати найбільші негаразди, - сказала королева. - Багато хто сподівається, що в спадщині цього саміту, яку запишуть у ще не надруковані підручники з історії, вас охарактеризують як лідерів, які не впустили можливість, і що ви відповіли на поклик майбутніх поколінь і визнали, що час слів тепер перейшов у час дій".

  • Раніше принц Вільям висловився проти космічного туризму і дорікнув Ілону Маску та Джеффу Безосу. Онук королеви Єлизавети II вважає, що мільярдерам слід фокусуватись на земних проблемах.
  • У Лондоні відбулася перша церемонія нагородження екологічної премії Earthshot Prize, яку принц Вільям заснував у 2020 році. У ній відзначили п'ять проектів, які працюють над розв'язанням проблем планети.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня