Лайм

В Амстердамі запустили перші безпілотні таксі на воді: відео

Майбутнє вже тут! Ну як тут... в Амстердамі

Дрони бачили, машини з автопілотом - теж. Але прогрес не стоїть на місці, наприкінці жовтня в Амстердамі запустили перші безпілотні водні таксі. Як пише Tech Church, цього літа човни Roboat пройшли успішні випробування і тепер перевозитимуть жителів міста місцевими каналами.

Розробниками Roboat стала група вчених із Массачусетського технологічного інституту та Амстердамського інституту передових міських рішень. Їхні моделі безпілотних водних таксі оснащені камерами для огляду та визначення можливих перешкод, а також системою GPS для побудови маршрутів.

Безпілотні судна можуть одночасно вмістити до 5 осіб, а на воді розганяються до 6 км/год. За попередніми підрахунками, заряду акумуляторів вистачить на 10 годин роботи.

Човни Roboat не потребують пілотування, проте за їхньою роботою з місцевого центру управління все одно спостерігатиме оператор. Одночасно він зможе контролювати близько 50 курсуючих суден.

У майбутньому розробники Roboat мають намір використовувати свої човни не тільки як безпілотні таксі, а й з метою транспортування вантажів, доставки товарів.

  • Читайте також на theLime, як людиноподібний робот-художник Ai-Da десять днів провів на єгипетській митниці. Розумна машина мала представити свої роботи біля Великої піраміди в Гізі, але митники запідозрили, що вона є частиною шпигунської змови.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків