Лайм

Пустеля в Чилі перетворилася на величезне звалище нерозпроданого одягу: фото

Щороку на звалище потрапляє близько 39 тисяч тонн речей

У чилійській пустелі Атакама розростається звалище нерозпроданого одягу мас-маркетів брендів. Insider повідомляє, що величезна купа складається з речей, виготовлених у Китаї та Бангладеш.

Фото: Getty Images

Нерозпроданий у магазинах США, Європи та Азії одяг привозять до чилійського порту Ікіке для перепродажу в інші країни Латинської Америки, але частина з нього назавжди осідає в пустелі. Так, щороку на звалище вивозиться близько 39 тисяч тонн речей.

Фото: Getty Images

Одяг уже покрив величезну площу землі в пустелі Атакама в Альто-Оспісіо, і фото цього сміттєзвалища вражають уяву.

Фото: Getty Images

"Проблема в тому, що одяг не піддається біологічному розкладанню та містить хімічні сполуки, тому його не приймають на муніципальні звалища", - сказав Франклін Зепеда, засновник компанії, яка виготовляє з текстильних відходів ізоляційні панелі.

Фото: Getty Images

Груди синтетичного одягу можуть бути такими ж токсичними, як викинуті шини або пластик.

Згідно зі звітом ООН за 2019 рік, світове виробництво одягу з 2000 до 2014 року збільшилося вдвічі, і на цю галузь припадає від 8 до 10% світових викидів вуглецю. У 2018 році було виявлено, що індустрія моди споживає більше енергії, ніж авіаційна та судноплавна галузі разом узяті.

  • Фотограф зі Шрі-Ланки показав сумні знімки слонів, що харчуються сміттям - їхній будинок перетворився на звалище. Разом із відходами тварини їдять поліетилен, пластик та небезпечні хімікати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували