Лайм

У Португалії роботодавцям заборонили турбувати підлеглих у неробочий час - поза законом навіть смс

Ок, Гугл! Курси португальської, пошук

Парламент Португалії схвалив поправки в трудовому законодавстві, які регламентують правила віддаленої роботи, і заборонив роботодавцям турбувати підопічних в неробочий час дзвінками чи смс. За це порушникам закону тепер загрожує штраф, пише Euronews.

При цьому в парламенті відхилили пропозицію закріпити "право на відключення" робочих месенджерів і чатів у неробочий час, що дало б віддаленим співробітникам можливість у будь-якій ситуації законно закривати листування.

Фото: Pixabay

Крім цього, відтепер компанії повинні допомагати віддаленим співробітникам оплачувати витрати на електрику та інтернет, які використовуються для виконання робочих завдань - їх занесуть у категорію "бізнес витрат". А співробітникам з дітьми до восьми років тепер зобов'язані дозволяти перехід на віддалену роботу за першого ж побажання.

Щоб співробітники не почували себе самотніми, роботодавці повинні тепер не рідше одного разу на два місяці влаштовувати особисті неформальні зустрічі працівників.

Як уточнює видання, поправки в законі не поширюватимуться на компанії, в яких працюють менше ніж 10 осіб. Що ж до великих, в уряді впевнені, що нові правила віддаленої роботи допоможуть країні розвиватися та залучати іноземних фахівців.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Хто такі Bambie Thug, які здивували "Євробачення" своїм готичним виступом

Що відомо про представника Ірландії на конкурсі "Євробачення-2024" Bambie Thug

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

У день фіналу "Євробачення-2024" шанси України на перемогу впали: новий прогноз букмекерів

За кілька годин до старту фіналу "Євробачення 2024" букмекери оновили свої прогнози на переможця - яке місце віддають Україні